26. 04. 2015 - 09:41
Na Koševu borba za prvo mjesto, mostarski derbi u Vrapčićima
907
Shares
Na Koševu borba za prvo mjesto, mostarski derbi u Vrapčićima

BHT Premijer liga BiH

Na Koševu borba za prvo mjesto, mostarski derbi u Vrapčićima

K. D.
26. 04. 2015 - 09:41
0
Shares

U okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige Sarajevo će danas na Koševu ugostiti Široki Brijeg, dok će u Mostaru biti odigran gradski derbi između Veleža i Zrinjskog. Olimpic gostuje Vitezu, dok Slavija gostuje kod Mladosti.

Fudbaleri Sarajeva dočekuju igrače Širokog Brijega u derbiju 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Utakmica, u kojoj bordo tim ima šansu da trijumfom nadmaši Širokobriježane (trenutno imaju dva boda više na tabeli), počinje u 16 sati.

"Tradicije su da se ruše. Imamo dovoljno snage, moći i dobar igrački kadar da ovu prekinemo. Pokušaćemo odigrati još bolje nego protiv Olimpica i pobijediti Široki Brijeg. Zadovoljan sam zalaganjem i pristupom igrača u prošlom meču. Nisam zadovoljan pojedinim momentima igre u prvom poluvremenu od 15. minute do kraja prvog dijela. U nastavku imali smo nekoliko dobrih situacija. Tražiću da u svakom meču stvaramo prilike, a druga je stvar da li ćemo uspjeti pogoditi.", rekao je Uščuplić i pozvao navijače da podrže Sarajevo.

U Mostaru danas se igra gradski derbi. Suspenzija koju je Uprava FK Velež izrekla kapitenima Mustafi Kodri i Amiru Zolju u srijedu na dan gostovanja Slaviji u Istočnom Sarajevu, dan kasnije je ukinuta, pa će se pomenuti fudbaleri naći u konkurenciji za gradski derbi. Gradski derbiji uvijek su posebne utakmice za sve aktere, a Zolj se najiskrenije nada pobjedi nad najvećim rivalom. 

"U derbijima pravila ne postoje. Bez obzira na poziciju na tabeli, apetite i ciljeve, u gradskom derbiju je uvijek imperativ pobijediti.", izjavio je Zolj.

Sarajevski premijerligaš Olimpic će gostovati na Piroti gdje će ih dočekati uvijek neugodni domaćin Travnik. Posao sarajevskih vukova bit će dodatno otežan na Piroti zbog činjenice da Travničanima slijedi borba za opstanak nakon niza loših rezultata.

Premijerligaš iz Lukavice Slavija, nakon remija sa Veležom na domaćem terenu (1:1), okrenula se duelu protiv Mladosti iz Velike Obarske koja će ih danas ugostiti u Ugljeviku. 

Učitaj još novosti