06. 05. 2015 - 07:20
Prvi poraz Golden Statea u play-offu, Hawksi izjednačila...
907
Shares
Prvi poraz Golden Statea u play-offu, Hawksi izjednačila protiv Wizardsa

NBA

Prvi poraz Golden Statea u play-offu, Hawksi izjednačila protiv Wizardsa

06. 05. 2015 - 07:20
0
Shares

Košarkaši Atlante uspjeli su da izjednače u polufinalnoj seriji Istočne konferencije protiv Washingtona. Nakon breaka Wizardsa  prvom susretu, Atlanta je dobila drugi meč na svom parketu sa 106:90.

Washington je opet bio bez Johna Walla, ali je pružio veliki otpor najboljoj ekipi Istoka u regularnom dijelu sezone. Hawksi su u prvoj dionici stekli prednost od osam poena (28:20), ali Wizardsi su na minut i po prije kraja druge dionice prišli na -3, ali su domaći poenima Millsapa i Teaguea sa linije slobodnih bacanja otišli na 53:46.

U trećoj četvrtini navijači Atlante nisu mogli da vjeruju šta se dešava, gostima su lopte prolazile kroz obruč na sve moguće načine, a košarkašima Atlante je većina šuteva izlazila iz obruča... Gosti su zahvaljujući svemu tome, ali i odličnoj i čvrstoj odbrani došli do izjednačenja u trećoj dionici na 1:50 prije kraja, međutim igrači sa klupe Atlante su donjeli prednost svom timu, Bazemore je pogodio dvije trojke u trećem periodu, a dobru rolu imao je i Schroder.

Na startu posljednje dionice Atlanta nije dozvolila Washingtonu da postigne koš dva i po minuta, a onda je viđen još jedan nevjerovatan poen i to za Wizardse, Sessionsu je uz faul lopta ispala, pala na vrh table i upala u koš... Usljedila je i trojka Paula Piercea za 81:84.

Preuzeo je odgovornost Al Horford nakon toga i sa četiri vezana poena i ukradenom loptom držao vodstvo na strani domaćina. Do prve dvocifrene prednosti na meču Atlanta je došla pet minuta prije kraja poslje trojke Pere Antića, a nakon toga makedonski reprezentativac natjerao je Gortata da napravi i šestu ličnu grešku i iskoristio dva penala za najveću prenost 95:83. Washington se serijom 5:0 za 30 sekundi vratio u meč, ali je Korver zaustavio nalet gostiju kako najbolje zna – trojkom. Nakon toga tačku na ovaj susret stavio je Paul Millsap.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je DeMarre Carroll sa 22 poena, Millsap je imao double-double 18 poena i 11 skokova i pet asistencija, Horford je takođe dao 18, dok je Korver ubacio četiri trojke iz čak 11 pokušaja. Antić je odigrao dobro i uz osam poena imao je i tri skoka.

Kod Washingtona je Ramon Sessions postigao 21 poen, Bradley Beal je dao jedan manje, a Paul Pierce je dao 15 (trojke 5/8). Nene je u podbacio, samo dva poena, šut iz igre 0/5 i četiri izgubljene lopte.

Golden State upisao je prvi poraz u doigravanju. Na domaćem terenu izgubio je od Memphisa s 90:97. Zakazali su najbolji igrači Golden Statea - Curry je postigao 19 poena, a Thompson samo 13. Conley, koji se vratio na parket nakon povrede, predvodio je Memphis s 22 poena, dok je Randolph dodao 20. Gasol i Lee postigli su po 15 poena.

Učitaj još novosti