08. 05. 2015 - 09:54
United spremio 260 miliona: "Dream team" naredne sezone na Old...
907
Shares
United spremio 260 miliona:

PAKLENO LJETO

United spremio 260 miliona: "Dream team" naredne sezone na Old Traffordu

08. 05. 2015 - 09:54
0
Shares

Louis van Gaal je krenuo u šoping za novu sezonu, dovevši Memphisa Depayja iz PSV-a, a čini se kako to menadžer Manchester Uniteda neće stati.

Kako bi bio u mogućnosti se boriti za naslov prvaka Engleske, klub mu je omogućio još 260 miliona eura koje on planira potrošiti na petoricu igrača. Veznjak Ilkay Gundogan i defanzivac Mats Hummels iz Borussije Dortmund i Nathaniel Clyne, desni bočni iz Southamptona, glavni su ciljevi holandskog stručnjaka.

Takođe, velika želja Van Gaala su i Edison Cavani kao i Gareth Bela, a on će baš sada pokušati iskoristiti njihov status u klubu i dovesti ih na Old Tranfford.

Najvažnije je da dio novca za transfere postoji. Od kolovoza će početi stizati novac (97 miliona eura) od novog sponzora opreme, Adidasa, računa se i na dodatni bonus od 102 miliona eura ako se završi među prve četiri momčadi u Premier League i 50 miliona eura ako se uđe u Ligu prvaka.

Osime ove petorice, Van Gaal ima nekoliko opcija, ovisno o odlascima igrača i nedolascima onih koji su mu na 'A' listi. Tu su i vratar Hugo Lloris, Dani Alves, Seamus Coleman, Aymeric Laporte, Kevin Strootman, Paul Pogba, Morgan Scneiderlin, Danny Ings...

Učitaj još novosti