20. 05. 2015 - 10:36
Knicksi apsolutni gubitnici: Minnesoti prvi pik na NBA draftu
907
Shares
Knicksi apsolutni gubitnici: Minnesoti prvi pik na NBA draftu

Lutrija

Knicksi apsolutni gubitnici: Minnesoti prvi pik na NBA draftu

20. 05. 2015 - 10:36
0
Shares

Kasno sinoć je održana lutrija za NBA draft, prvog pika na predstojećoj raspodjeli igrača imaće Minnesota Timberwolves.

Minnesota iza sebe ima gubitničku sezonu u kojoj je zabilježeno 66 poraza.

Ali, Wolvesi su sinoć ostvarili veliku pobjedu. Po prvi put u klupskoj historiji prvi pik biće njihov, Minnesota je na osnovu rezultata imala 25% šanse da ostvari prvo mjesto na lutriji i obezbjedi prvo biranje. Podsjetimo, Minnesota u timu ima Wigginsa, prvog pika sa drafta iz 2014. godine, koga su u ekipu doveli u paketu sa Anthonyjem Benettom, u sklopu tradea sa Clivelandom.

Ukoliko zadrže i ne trejduju ovogodišnjeg prvog pika, Wolvesi će po prvi put u historiji NBA lige biti tim koji će imati u ekipi tri vezana prva pika sa drafta.

Wolvesi će najverovatnije birati između trojice igrača - Karl-Anthony Townsa sa Kentucky univerziteta, Jahlila Okafora sa Dukea i D'Angelo Russell sa Ohio Statea.

Sva trojica košarkaša donijet će Wolvesima različite kvalitete, pred njima je težak zadatak. Svakako se ističe Okafor koji je na svojoj prvoj godini u Dukeu ovaj univerzitet vodio do nacionalnog šampionata. Istaknut u napadu, atletski dominantan u odnosu na rivale, Okaforu se jedino zamjera igra u odbrani.

Na sinoćnoj lutriji drugi pik su zaradili LA Lakersi, podjednako loše sezone iza sebe, dok je na trećem mjestu Philadelphia. Priča koja je izazvala veliku pažnju jeste činjenica da su Knicksi i ove godine imali lošu lutriju, završili su na 4. mjestu, dok je Orlando na petoj poziciji.

Knicksi su imali 19.9% procenata šansi da na lutriji ostvare prvi pik, tretiraju se kao najveći gubitnici ovogodišnjeg izvlačenja. Tim iz New Yorka a je poslednji put imao pika koji je dospio do All-Star tima davne 1985. godine i Patricka Ewinga.

Rezultati ovgodišnje lutrije su:

1. Minnesota
2. LA Lalersi
3. Philadeplhia
4. New York
5.Orlando
6. Sacramento
7. Dennver
8. Detroit
9. Charlottea
10. Miami
11. Indiana
12. Juta
13. Finiks
14. Oklahoma

Ovogodišnji draft biće održan 25. juna.

Učitaj još novosti