26. 05. 2015 - 14:05
STVARA SE ATOMSKI ARSENAL: Vidal pred vratima Emiratesa,...
907
Shares
STVARA SE ATOMSKI ARSENAL: Vidal pred vratima Emiratesa, Wenger odvojio bogatstvo za Realovu zvijezdu

GOAL

STVARA SE ATOMSKI ARSENAL: Vidal pred vratima Emiratesa, Wenger odvojio bogatstvo za Realovu zvijezdu

26. 05. 2015 - 14:05
0
Shares

Kako doznaje Goal, Arsenal nakon solidne sezone, koju su završili na 3. mjestu Premier lige, a imaju priliku i obraniti naslov pobjednika FA kupa u finalu protiv Aston Ville, želi pojačati svoj napad sljedeće sezone s francuskom zvijezdom Karimom Benzemom, članom udarnog BBC trojca (Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo) Real Madrida.

Topnici vjeruju kako je Benzema spreman doći u sjeverni London, a Real Madridu trebala bi biti ponuđena odšteta od 50 milijuna eura. Naravno, cijeli posao ovisi o tome hoće li Real Madrid ovoga ljeta dovesti novog 'galaktičara', pri čemu se sve više govori o tome kako nude 90 milijuna eura Manchester Cityju za Argentinca Sergija Aguera. U tom slučaju Francuz, koji je ove sezone za kraljevski klub postigao 22 pogotka u 46 nastupa, teško da bi više bio prva opcija u samom vrhu napada Madriđana.

Ukoliko bi se veliki transfer Benzeme u London, pak, ostvario, bila bi to treća sezonu u nizu da Arsenal iz redova španjolskih divova Reala i Barce dovodi velika (i iznimno skupa) pojačanja, nakon što je iz redova los blancosa prije dvije sezone stigao Mesut Özil, da bi ljeto nakon toga iz Katalonije došao Alexis Sanchez, najbolji igrač topnika ove sezone. Novac nije problem, jer Arsenal je nedavno objavio kako imaju novčane rezerve od nešto već od 196 milijuna eura (138,8 milijuna funti).

U slučaju da 27-godišnji Benzema dođe u sjeverni London, vjerojatno bi Arsenal napustio Olivier Giroud. Za 28-godišnjeg centarfora, također Francuza, interesa ne nedostaje, a navodno je najviše 'zagrizao' PSG.

S druge strane, Goalovi izvori iz Madrida kažu kako nema šanse da Benzema završi kod Arsenea Wengera! Francuz je ljubimac predsjednika Florentina Pereza ("Nikada! Nikada! Nikada!", bio bi Perezov odgovor na ponudu, tvrde u Madridu), a iako je u nekoliko navrata kritiziran od navijača, on je zapravo ključan faktor u igri koji omogućava Cristianu Ronaldu da postiže toliki broj pogodaka. Također, ne treba zanemariti kako je Benzema jedan od najomiljenijih likova u svlačionici kraljevskog kluba...

Od ostalih lica koje Wenger želi vidjeti u svojoj svlačionici, tu je Chelseajev vratar Petr Čech, koji je dolaskom Courtoisa izgubio mjesto prvog vratara bluesa. No, Chelsea nije baš sretan s opcijom da proda legendu kluba velikom gradskom rivalu, te ako se to nekim slučajem i dogodi, topnici će sigurno za češkog čuvara mreže morati 'iskrcati' značajno veću sumu novaca nego neki klub koji nije izravan rival Mourinhu.

Također, Arsenal je zainteresiran i za Morgana Schneiderlina, francuskog reprezentativnog veznjaka koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Southamptonu. Sveci za njega traže oko 35 milijuna eura, dok bi za Wengera gornja granica bila oko 28 milijuna eura za tog igrača, pa je lako moguće da se strateg topnika ipak okrene jeftinijim opcijama...

Učitaj još novosti