27. 05. 2015 - 20:41
Ole Sevilla! Andalužani po četvrti put osvojili Evropa ligu
907
Shares
Ole Sevilla! Andalužani po četvrti put osvojili Evropa ligu

Andalužani odbranili titulu

Ole Sevilla! Andalužani po četvrti put osvojili Evropa ligu

27. 05. 2015 - 20:41
0
Shares

Fudbaleri Seville odbranili su trofej Lige Evrope, pošto su večeras u Varšavi pobijedili ukrajinski Dnjepar sa 3:2 (2:2).     

Junak veoma zanimljive utakmice  bio je dvostruki strijelac Carlos Bacca u 31. i 73. minutu, pogodak je dao i njegov saigrač Gregož Krihovijak u 28, dok su golove za Dnjepar postigli Nikola Kalinić u 7. i Ruslan Rotan u 44. 

Sevilla je na taj način postala najuspešniji tim u drugom po redu evropskom takmičenju jer je po četvrti put osvojila trofej (2006, 2007, 2014, 2015).     

Dnjepar se pokazao kao nezgodan i čvrst protivnik, ali je španski tim još jednom potvrdio da je aposlutni vladar ovog takmičenja.
    
Ukrajinci su došli u vodstvo već na startu meča kada je Kalinić dobio vazdušni duel sa odbranom Seville, Brazilac Matheus je centrirao, a hrvatski naopadač neometan sa pet metara glavom donio prednost.     

Slavlje fudbalera Dnjepra se još nije smirilo, a Sevilla je u roku od samo tri minuta preokrenula rezultat. Prvo je posle kornera i guzve u kaznenom prostoru Dnjepra Krihovjak izjednačio, a u sledećem napadu Bacca je posle odličnog pasa Rejesa umakao odbrani i lako zaobišao golmana Bojka.     

Uporni ukrajinski tim nije se predao, pa je Rotan pogodio gol odličnim udarcem iz slobodnjaka za 2:2.     

U drugom poluvremenu nije viđeno previše lijepog fudbala, a prelomni trenutak desio se u 73. minutu kada je Bacca ponovo pobjegao odbrani Dnjepra i novim pogotkom timu doneo veliko slavlje.     Ekipa Unaija Emerija će naredne sezone igrati u Ligi prvaka, što je izborila kao pobjednik Lige Evrope.


(sportklub/Foto: as.com)
Učitaj još novosti