28. 05. 2015 - 08:27
"Za ovo je vrijedilo patiti čitavu sezonu"
907
Shares

REAKCIJE IZ SEVILLE:

"Za ovo je vrijedilo patiti čitavu sezonu"

28. 05. 2015 - 08:27
0
Shares

Igrači i treneri Seville bili su presretni nakon pobjede nad Dnjiprom 3:2 i odbrane naslova pobjednika Evropske lige.

"Ovo takmičenje veoma volimo. Ovo finale nam je posljednje. Ovo veselje nagrada nam je za naporan rad u Sevilli. U poluvremenu smo se dogovorili da igramo mirno u nastavku."

"U svakoj minuti igre pokazivali smo koliko nam je važna ova utakmica. Ekipa je ovo zaslužila."

"Ulazak u Ligu prvaka nam je važan. Uživamo u tome", kazao je trener Unai Emery za TV stanicu Cuatro.

Aleix Vidal uživao je nako utakmice.

"Trener Emery je dosegnuo Ligu prvaka. Uvijek smo htjeli isto, doći u finale Evropske lige. Ambicija i okruženje na terenu pokazivalo je da smo favoriti. Tim je pokazao šta je i trebalo, te sada idemo slaviti zasluženo."

Carlos Bacca bio je prvo ime finala u Varšavi s dva postignuta pogotka, a nakon utakmice je zaplakao na klupi i terenu nakon pobjede, prenosi Goal. Prekrio je lice i ronio suze:

"Sretan sam zbog pogodaka. Zahvaljujem se Bogu, porodici, ženi, djeci na ovome što sam postigao i želim tako nastaviti i dalje. Ponoviti uspjeh je nešto jedinstveno. Želim uživati u ovom trenutku."

Vicente Iborra bio je kratak:

"Za ovo je vrijedilo patiti čitavu sezonu."

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Ever Banega.

"Znali smo da će biti teško jer je to finale. Bili smo opušteni i usredotočeni i nakon što su oni brzo postigli prvi pogodak, bili smo sposobni vratiti se. Na stadionu su nam bile porodice i prijatelji i zato smo morali naporno raditi."

"Radio sam za ekipu, za tim koji ima velikog trenera koji je iz nas uspio izvući najbolje. To je najbolja stvar u zdravoj atmosferi u svlačionici. Znao sam kada sam dolazio da neću mnogo igrati, ali pobjeda u finalu i ulazak u Ligu prvaka je odlična stvar."

"Igrao sam u Argentini šest mjeseci, vratio se u Valenciju i tamo je također bio Emery Unai i nakon toga smo došli u Sevillu. Prekrasno je bilo ostvariti svoje ambicije s ovom ekipom."

Učitaj još novosti