28. 05. 2015 - 22:20
"Divan je osjećaj igrati protiv idola iz djetinjstva"
907
Shares

Damir Džumhur

"Divan je osjećaj igrati protiv idola iz djetinjstva"

28. 05. 2015 - 22:20
0
Shares

Uoči sutrašnjeg meča 3. kola Roland Garrosa naš najbolji teniser rekao je da će dati sve od sebe protiv najboljeg tenisera svih vremena, Rodgera Federera.

 Džumhur je za oficijalni Youtube kanal ATP Toura rekao da mu rezultat nije prioritet, ali da očekuje da će Federer kao i protiv svih protivnika krenuti agresivno.

"Veoma je bitno dobro ući u meč. Pokušaću držati svoj servis što je duže moguće i ako prvi set odigram dobro, mogu očekivati da i naredna dva budu dobra. Naravno, na Grand Slam turniru igraju se tri seta i ako izgubite prva dva, to ne znači da ste izgubili meč. Pokušaću krenuti od početka agresivno, raznovrsnom igrom koju znam igrati", kazao je Džumhur. 
        
Džumhur smatra da može namučiti Federera, ukoliko dobro otvori  meč, ali se nada da će pokušati ostati pribran, jer ipak igra protiv idola iz djetinjstva.  
        
"Divan je osjećaj igrati protiv idola iz djetinjstva i neće biti nimalo lagano, pokušaću uživati u tom meču", dodao je najbolji bh. teniser.
        
Kada je riječ o jučerašnjoj pobjedi protiv Marcosa Baghdatisa, Damir je rekao da je u tom meču "bio stabilan i psihihčki i fizički, dobijao duge poene" i da je to ono što je presudilo. 
        
"Meč je bio iscrpljujući, igrao sam protiv iskusnog igrača, ali uspio sam nadmudriti i pobijediti velikog tenisera", rekao je Džumhur. 
        
Kako je rekao, nakon Bahhdatisa se uspio odmoriti, a danas je imao jedan lagani trening. 
       
"Nema nikakvih povreda i mislim da ću biti potpuno spreman za meč sa Federerom", kazao je Džumhur. 

Učitaj još novosti