04. 06. 2015 - 10:37
Vertonghen: Lloris mora ostati ako se mislimo boriti za sam vrh
907
Shares
Vertonghen: Lloris mora ostati ako se mislimo boriti za sam vrh

Francuz na meti velikih klubova

Vertonghen: Lloris mora ostati ako se mislimo boriti za sam vrh

04. 06. 2015 - 10:37
0
Shares

Tottenhamov stoper Jan Vertonghen insistira da klub ne smije pustiti Huga Llorisa. Francuski golman na meti je velikih klubova, ali Belgijac ga vidi kao ključnog čovjeka u ostvarivanju ambicija Spursa.

Hugo Lloris odličnim igrama privukao je pažnjut najvećih klubova i u Tottenhamu bi se mogli naći u problemima ukoliko dođe konkretna ponuda.

Posebno glasno spominje se interes Manchester Uniteda koji je spreman dovesti francuskog reprezentativca u slučaju odlaska Davida De Gee u real Madrid.

Jan Vertonghen tvrdi kako se Spursi trebaju pokušati oduprijeti tim ponudama jer je Lloris vrlo važan i ključan igrač.

"On je sjajan dečko, veliki kapetan, vrhunski golman i važan igrač za naš tim. Tokom protekle sezone bio je naš ponajbolji igrač i ako želimo rasti kao klub, moramo pokušati zadržati najbolje igrače, a Hugo je definitivno među njima. Nadam se da će ostati, bio bi to znak svima da želimo sljedeće sezone velike stvari u Premier ligi", kaže Vertonghen.

Belgijac smatra da Spursi moraju pronaći načina kako se ugurati među prva četiri.

"Dobro smo završili sezonu, na kraju smo zauzeli peto mjesto i nadam se da se možemo uključiti u borbu za koju poziciju više. Ispred sebe imamo četiri velike ekipe, ali moramo pronaći načina kako ih pobijediti i ugurati se među njih", dodaje Vertonghen.

Učitaj još novosti