09. 06. 2015 - 08:27
"Od Bešića tek sad očekujemo da pokaže puni potencijal!"
907
Shares

POMOĆNI TRENER EVERTONA:

"Od Bešića tek sad očekujemo da pokaže puni potencijal!"

09. 06. 2015 - 08:27
0
Shares

Muhamed Bešić imao je sasvim pristojnu debitantsku sezonu u dresu Evertona. Bh. reprezentativac upisao je 31 nastup u svim takmičenjima za Karamele, a tek od naredne sezone se očekuje njegov pravi procvat.

Potvrdio je to i pomoćni trener liverpoolskog tima, Graeme Jones, koji je otkrio za britanske medije da očekuje da će Bešić napraviti veliki iskorak.

"Mo se veoma dobro uklopio u naš tim, inteligentan je momak i dobro je tehnički potkovan. Znali smo da ima jak karakter i zato smo ga doveli. Vidi se da je odrastao u Njemačkoj i njegovo ponašanje to uveliko odslikava", rekao je Jones.

Mnogi su bili zabrinuti jer je pred kraj sezone Zmaj pao u drugi plan kod Roberta Martineza. Tu su bili sjajni James McCarthy i Gareth Barry, ali očito razloga za brinu ne treba biti.

"Obično u svojoj prvoj sezoni igrač stekne veliko iskustvo, tako da tek u drugoj sezoni pokaže onaj pravi kvalitet. Bešić se mora nastaviti dokazivati i pobrinuti se da bude član prve postave", jasan je bio Jones.

Skoro sigurno je da će Bešić i u narednoj sezoni nositi dres Karamela, jer se od njega očekuje da za godinu, dvije postane jedan od glavnih pokretača Evertona.

Učitaj još novosti