02. 05. 2024 - 12:08
Pogledajte kako je Šehić na čudesan način spriječio šuteve...
907
Shares
Pogledajte kako je Šehić na čudesan način spriječio šuteve Manea i Ronalda (VIDEO)

Pogledajte kako je Šehić na čudesan način spriječio šuteve Manea i Ronalda (VIDEO)

02. 05. 2024 - 12:08
0
Shares

Bosanskohercegovački reprezentativni golman Ibrahim Šehić je branio cijeli meč za svoj Al Khaleej na utakmici polufinala saudijskog Kupa kralja protiv Al Nassra. Utakmica je okončana rezultatom 3:1 za Al Nassr koji se tako plasirao u finale takmičenja, a Šehić je primio tri gola, no imao je nekoliko vrhunskih intervencija.

Bivši čuvar mreže sarajevskog Željezničara je na fenomenalan način zaustavio dvije najveće zvijezde saudijskog kluba Sadija Manea i Cristiana Ronalda.

Prvo je u prvom dijelu utakmice nevjerovatnom reakcijom zaustavio udarac senegalskog ofanzivca iako su svi vidjeli loptu u golu te tako spriječio debakl svog tima.

Potom je pred kraj utakmice fantastičnim refleksom zaustavio i legendarnog Portugalca Cristiana Ronalda i spriječio ga da postigne hat trick.

Ovaj 35-godišnji golman je ove sezone za Al Khaleej branio na 24 utakmice, primio je 31 pogodak, a na sedam susreta je sačuvao svoju mrežu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je branio ukupno na 55 susreta.

U Saudijsku Arabiju je stigao iz turskog Konyaspora, a prethodno je još branio za Erzurumspor, Qarabag, Mersin te sarajevski Željezničar gdje je i ponikao.

Učitaj još novosti