11. 06. 2015 - 22:16
Zmajevi remizirali sa Bjelorusijom, Evropsko prvenstvo...
907
Shares
Zmajevi remizirali sa Bjelorusijom, Evropsko prvenstvo nemoguća misija

Zenica

Zmajevi remizirali sa Bjelorusijom, Evropsko prvenstvo nemoguća misija

11. 06. 2015 - 22:16
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez Evropskog prvenstva nakon dramatične utakmice u zeničkoj Areni.

Zmajevi nisu uspjeli savladati Bjelorusiju u direktnom okršaju za odlazak na smotru najboljih evropskih selekcija, a ovaj remi (22:22) doveo nas je u nemoguću poziciju jer u nedjelju moramo pobijediti selekciju Danske, koja je apsolutni favorit.

Najbolji rukometaši BiH odlično su odigrali prvo poluvrijeme u kojem su postigli 14 golova protiv veoma agresivne odbrane gostiju.

Zmajevi su u tri navrata su imali tri gola prednosti protiv Bjelorusije, ali je najbolji igrač gostiju Sergej Rutenka, ostavio svoju selekciju u igri i na odmor se otišlo sa rezultatom 14:12.

Na otvaranju drugog dijela reprezentacija BiH imala je nekoliko problema realizacijske prirode, što su Bjelorusi iskoristili da se primaknu na samo gol razlike.

Ali, nekoliko sjajnih odbrana našeg kompletnog tima vratio je tri razlike, inače najveću prednost u dotadašnjem dijelu susreta. (18:15).

Bjelorusi dva i pol minuta prije kraja dolaze u vodstvo 22:21, a BiH dolazi do izjednačenja minut prije kraja utakmice iz sedmerca koji je realizovao Perić.

U svom posljednjem napadu Bjelorusija ne postiže gol, ali Macković je odbranio zadnji šut rukometaša BiH na utakmici i spasio Bjeloruse poraza.

U posljednjim sekundama Zmajevi su se dobro odbranili, ali Terzić nije uspio poentirati. 

Za plasman na Evropsko prvenstvo potrebna nam je pobjeda protiv Danske ili poraz Bjelorusije od Litvanije, a oba scenarija su malo vjerovatna.

U Poljsku ide i najbolji trećeplasirani, no naša reprezentacija nema ni teoretskih šansi da bude taj sretni putnik.

 

 

Učitaj još novosti