13. 06. 2015 - 16:57
Šuker sazvao vanrednu press konferenciju
907
Shares
Šuker sazvao vanrednu press konferenciju

KUKASTI KRST U SPLITU

Šuker sazvao vanrednu press konferenciju

13. 06. 2015 - 16:57
0
Shares

Hrvatski nogometni savez (HNS) u Splitu je danas održao vanrednu konferenciju za medije nakon što je na utakmici Hrvatske i Italije na travnjaku poljudskog stadiona ucrtan kukasti krst, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pred novinare su izašli čelnici Saveza Davor Šuker i Damir Vrbanović kojima se pridružio i prvi čovjek HNS-a za sigurnost Zoran Cvrk.

Šuker je tom prilikom izjavio kako je ogorčen zbog onoga što se desilo jučer na utakmici Hrvatske i Italije.

"Krivo mi je što spektakl nije protekao kako je trebao. Žao mi je igrača, trenera. Ono što tražim od svih relevantnih institucija je da naprave svoj posao i da pomognu nogometu. Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, svi se u njoj nalazimo. Vidjeli ste što se jučer dogodilo. Ogorčen sam. Nadam se da huligani neće pobijediti. Tražimo od svih da zaštite hrvatski nogomet, državu i grad Split", rekao je Šuker novinarima.

Na pitanje o mogućoj kazni za Hrvatsku rekao je da treba sačekati da su završi istraga.

"HNS se ne bi trebao baviti poslom Disciplinske komisije. Pustimo njih da rade. Istraga je otvorena, čekat ćemo pismo i čekati kad se možemo žaliti", kazao je Šuker.

Njegov saradnik Vrbanović je pozvao državne institucije da su uključe kako bi se istražio cijeli slučaj.

"Netko je to jako pažljivo proračunao. To nije slučajno, treba nam državna pomoć. Ovdje je Hrvatska dobila veliku šamarčinu, i to od huligana, na utakmici koja je trebala proći kao trening. Duboko vjerujemo da će kamere na Poljudu otkriti počinitelje", rekao je Vrbanović.

Cvrk je na kraju istakao da je riječ o napadu na nogomet zbog čega će, kako kaže, hrvatska strana biti sigurno kažnjena.

"Nesumnjivo je da ćemo biti opet strogo kažnjeni. A cijeli ovaj čin je pomno planiran, dobro su to pripremili jer neposredno prije početka utakmice nismo ništa vidjeli, a zato što je riječ o nekakvoj kemikaliji nismo uspjeli ništa napraviti kako bismo odmah sanirali štetu", naglasio je zvaničnik HNS-a.

Kukasti krst, nacistički simbol, bio je iscrtan na terenu stadiona Poljud u Splitu na utakmici između Hrvatske i Italije.

Kako pišu hrvatski mediji, nepoznati počinioci su svastiku "ugravirali" na travnati teren, što je osoblje stadiona pokušalo da prikrije zatrpavanjem trave.

Splitska policija je saopćila da je izvršne uviđaj i da će biti podignuta prijava protiv nepoznatog počinioca.

Učitaj još novosti