02. 05. 2024 - 11:05
Glavni kandidat za trenera odbio Bayern. Objasnio je...
907
Shares
Glavni kandidat za trenera odbio Bayern. Objasnio je iznenađujuću odluku

Glavni kandidat za trenera odbio Bayern. Objasnio je iznenađujuću odluku

02. 05. 2024 - 11:05
0
Shares

Ralf Rangnick ipak neće postati trener Bayerna, objavio je Bildov novinar Christian Falk, a potom su potvrdili i sam trener te austrijska reprezentaciju koju trenutno vodi. Ova vijest je veliko iznenađenje s obzirom na to da je najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano jučer objavio da Bayern i Rangnick dogovaraju posljednje detalje.

Međutim, Rangnick ipak neće naslijediti Thomasa Tuchela na klupi Bavaraca. Rangnick je postigao dogovor s austrijskim savezom i ostat će selektor njihove reprezentacije, s kojom će u junu nastupiti na Evropskom prvenstvo u Njemačkoj. Austrija se nalazi u skupini D s Francuskom, Nizozemskom i Poljskom.

Rangnick: Ovo nije odbijanje Bayerna, već sam se odlučio za svoju momčad i naše ciljeve
"Svim svojim srcem ostajem selektor Austrije. Uživam u ovom poslu i posvećen sam daljnjem radu. Želim izričito naglasiti kako ovo nije odbijanje Bayerna, već sam se odlučio za svoju momčad i naše ciljeve. Potpuno sam koncentriran na Euro, napravit ćemo sve što možemo kako bismo otišli što dalje", poručio je Rangnick.

Bildov novinar Tobi Altschäffl otkriva kako Rangnick nije želio naglo promijeniti cijeli svoj život niti istovremeno raditi dva posla, odnosno voditi Austriju na Evropskom prvenstvu i planirati Bayernov kadar za iduću sezonu. "Rangnick zna šta znači biti trener top-kluba i osjećati pritisak koji ide s time. Nezamislivo mu je to u njegovim godinama", tvrdi Altschäffl.

Bayern ostao bez Bundeslige i njemačkog kupa
Rangnick je najpoznatiji po svom radu u Hoffenheimu, RB Leipzigu, ali i Manchester Unitedu, koji je vodio u sezoni 2021./2022., kada je završio šesti s najgorim učinkom Uniteda u historiji Premier lige. Od aprila 2022. vodi Austriju. Bayern se odlučio rastati od Tuchela na kraju sezone iako mu je ugovor vrijedio još godinu dana. Najuspješniji njemački klub nakon 11 godina dominacije ostao je bez titule u Bundesligi, koja je pripala Bayer Leverkusenu, te je ispao iz njemačkog kupa od trećeligaša Saarbrückena (1:2).

Tuchelu je ostala borba za titulu u Ligi prvaka u kojoj je došao do polufinala i ondje u prvoj utakmici u Münchenu odigrao 2:2 s Real Madridom. Uzvrat je u srijedu, 8. maja, u 21 sat na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

Učitaj još novosti