22. 06. 2015 - 21:27
Phil Jackson: James pravi korake svaki put kada dotakne loptu
907
Shares
Phil Jackson: James pravi korake svaki put kada dotakne loptu

To više nije košarka

Phil Jackson: James pravi korake svaki put kada dotakne loptu

22. 06. 2015 - 21:27
0
Shares

Predsjednik New York Knicksa, Phil Jackson misli da je košarka krenula stranputicom. U razgovoru sa Howardom Bekom iz Bleacherreport-a, stavio je akcenat na igru LeBrona Jamesa.

''Gledam LeBrona Jamesa, na primjer. On pravi korake skoro svaki put kada dobije loptu.  Uhvati je, pomjeri obje noge. Vidjet ćete da se to dešava uvijek. Tu nema strukture, nema discipline, nema 'kako bi trebalo da igramo ovu igru' stava. I to se sve provlači kroz igru do te mjere da igrači više ne postavljaju blokove, nego guraju protivnike objema rukama'', rekao je Phil.

''Pogodilo me je, kako možete otići toliko daleko od stvari koje pokušavamo da uradimo? Ako date nekome strukturu, kao džez muzičaru, na primjer, on mora da nauči melodiju, osnove muzike, da bi tek nakon toga mogao da improvizuje. To je, u suštini, šta bi timska igra trebalo da bude. Ova igra, zapravo, ima ljepote u sebi, a mi smo joj to oduzeli i učinili je individualnom. To mnogo govori o tome kakva smo država, individualizovana'', nastavio je najtrofejniji trener.

''Kada gledam neke od play-off utakmica, kada vidim ovo što se sada naziva napadom, začuđujuće je koliko je košarka odstupila od timske igre. Četiri momka stoje sa strane i posmatraju jednog kako dribla'', dodao je Jackson.

Phil Jackson se smatra za jednog od najboljih trenera i najvećih umova u historiji košarke i trenutno je najtrofejniji trener u NBA historiji sa 11 osvojenih prstenova.

Učitaj još novosti