30. 06. 2015 - 22:44
Poslije serije odlazaka, Marseille konačno doveo pojačanja na...
907
Shares
Poslije serije odlazaka, Marseille konačno doveo pojačanja na Velodrom

Klub iz Marseillea potvrdio pojačanja

Poslije serije odlazaka, Marseille konačno doveo pojačanja na Velodrom

K. D.
30. 06. 2015 - 22:44
0
Shares

I Marseille se aktivno uključio u prijelazni rok. Poslije egozdusa najboljih igrača sa Velodroma i odlazaka Andrea Ayewa u Swansea, Gignaca u Meksiko i Payeta u West Ham, konačno su počela da stižu i pojačanja.

Klub iz Marseillea je danas potvrdio da je za 7 miliona eura otkupio ugovor Lucasa Ocamposa koji je prethodnih šest mjeseci igrao za Bielsin tim kao posuđen igrač Monaca. Iako se špekulisalo da bi Fiorentina mogla da angažuje Ocamposa kao zamjenu za Mohameda Salaha koji se sprema na odlazak, Marseille se isprsio i platio traženo obeštećenje.

Drugo pojačanje je holandski štoper Karim Rekik. On je kao supertalentovani 17-godišnjak prije pet godina prešao iz Feyenoorda u Manchester City. Građani su ga slali na posudbe u Portsmouth, Blackbourn i PSV u kojem je proveo dvije prethodne sezone i ostavio sjajan utisak. Toliko da je postao i reprezentativac Holandije.

Ipak, u Manchester Cityju mu nisu vjerovali i odlučili su da se definitivno rastanu sa njim. Marseille je danas platio 5 miliona eura engleskom klubu za Rekika i poslije ljekarskih pregleda će sa njim potpisati trogodišnji ugovor. 

Učitaj još novosti