16. 07. 2015 - 20:33
Hrabri Željo srušio veliki Ferencvaroš, veličanstvena pobjeda...
907
Shares
Hrabri Željo srušio veliki Ferencvaroš, veličanstvena pobjeda tima sa Grbavice

Evropa liga

Hrabri Željo srušio veliki Ferencvaroš, veličanstvena pobjeda tima sa Grbavice

16. 07. 2015 - 20:33
0
Shares

Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice drugog pretkola Evropske lige savladali domaći Ferencvaros sa 1:0.

U četvrtoj minuti je Đelmić šutirao, lopta se odbila i otišla u korner tik pored stative domaćeg gola. Dvije minute poslije Bajić šutira pored gola. 

U 10. minuti ponovo Bajić pokušava sa slične pozicije i lopta ponovo odlazi pored gola. Dvije minute poslije Gera glavom pokušava, rezultat se nije mijenjao.

U 21. minuti velika prilika za domaće. Somalia je ubacio, a sa gol linije loptu izbacio Kvesić, potom je ubačaj Lamaha presjekao Kosorić. 

U narednom napadu je Varga sa pet metara glavom šutirao preko gola. U 31. minuti je Đelmić šutirao, a Dibusz sigurno uhvatio loptu. U 35. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru Leonardo šutira preko gola.

Pet minuta prije kraja Lamah pogađa stativu, a odbijenu loptu izbacuje požrtvovano Kvesić. Đelmić je zbog grubog prekršaja zaradio žuti karton.

Od 54. minute je umjesto Hadžiahmetovića igrao Beganović. Dvije minute poslije je Varga odigrao povratnu loptu, a Sadiković u posljednji trenutak otklonio opasnost. Minutu poslije Sadiković sa 30 metara šutira u dobro postavljenog golmana domaćih. U 68. minuti Hajnal šutira sa 20 metara, ali je Antolović siguran.

Dvije minute poslije Somalia ubacuje, a Antolović izbacuje u korner. Nakon kornera je Bode šutirao, a Kvesić izbacio loptu ispred gola. E. Sadiković je u 70. minuti zamijenio Đelmića. U 75. minuti Varga šutira glavom preko gola.

Veliko vodstvo Željezničaru i pobjedu protiv favorita donosi u 90. minuti Dženis Beganović.

 

Učitaj još novosti