30. 07. 2015 - 08:54
PSG otvorio oči Van Gaalu: Parižani očitali lekciju Unitedovim...
907
Shares
PSG otvorio oči Van Gaalu: Parižani očitali lekciju Unitedovim zvijezdama

INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP

PSG otvorio oči Van Gaalu: Parižani očitali lekciju Unitedovim zvijezdama

30. 07. 2015 - 08:54
0
Shares

PSG je u utakmici International Champions kupa u Chicagu pobijedio Manchester United s 2:0.

U najavi je glavni lik bio Angel Di Maria i njegov prelazak iz Uniteda u PSG, ali i Louis van Gaal i njegov otpor da dovede stopera, nakon što je Sergio Ramos navodno ipak odlučio ostati u Realu.

Holanđanina je možda probudila upravo noćašnja predstava, kada je prvak Francuske razotkrio slabosti njegove odbrane, pred 61.351 gledateljem u Chicagu. Do otvaranja sezone i duela s Tottenhamom 8. avgusta nema puno vremena...

Matteo Darmian, Phil Jones, Daley Blind i Luke Shaw kapitulirali su dvaput u prvom poluvremenu, Blaise Matuidi i Zlatan Ibrahimović zabili su za francuskog prvaka. Matuidi je nadjačao Jonesa i Shawa za prvi gol, a isti je dvojac devet minuta kasnije bio nemoćan protiv Ibrahimovića.

Bastian Schweinsteiger prvi je put bio u početnoj postavi Uniteda, a Van Gaal je izveo gotovo najbolji sastav, s Rooneyem, De Geom, Depayem, Matom, Darmianom, Shawom i Carrickom. Ni PSG nije čuvao glavne adute, pa su zaigrali Ibrahimović, Thiago Silva, Lucas Moura, Marco Verratti, Maxwell, Matuidi...

De Gea je zamalo darovao Parižanima vodstvo već u drugoj minuti nakon što je ispucao loptu ravno u Ibrahimovića, ali Šveđanin je pucao preko gola. Unitedov je napad djelovao neuigrano, iako su Rooney i Depay u 16. minuti složili šansu, ali Holanđanin je promašio, piše Goal.

PSG je igrao na kontre, a Matuidi je zabio prvi gol samo nekoliko trenutaka nakon što gol Mate nije priznat zbog zaleđa. Shaw i Jones nisu uspjeli zaustaviti Matuidija, koji je pokazao veliku snagu prije nego što je lako gurnuo loptu pokraj De Gee.

Devet minuta kasnije Maxwell je uposlio nečuvanog Ibrahimovića između Jonesa i Shawa na rubu peterca, a to Zlatan ne propušta.

Depay je bio blizu golu tri minute kasnije, a u poluvremenu su uslijedile očekivane brojne izmjene. Ušli su David Luiz, Edinson Cavani, Marquinhos, Morgan Schneiderlin i Andreas Pereira, dok je De Gea završio na klupi.

United ni u nastavku nije stvorio neke opasne situacije, napad je ostao neorganiziran, a Rooney izoliran. Štoviše, najbliže je golu bio PSG kada je udarac Youssoufa Sabalyja otišao malo pokraj gola.

Učitaj još novosti