04. 08. 2015 - 10:10
"U Lukavici možete zaboraviti na fudbal!"
907
Shares

NOVI NAPADAČ VUKOVA:

"U Lukavici možete zaboraviti na fudbal!"

04. 08. 2015 - 10:10
0
Shares

Iskusni napadač Emir Hadžić, koji je ovog ljeta stigao u redove sarajevskog premijerligaša Olimpica, debitovao je za svoj novi tim u susretu Olimpica i Čelika u okviru 2. kola BHT Premijer lige BiH.

Na žalost po njega i ekipu, vukovi nisu uspjeli pobijediti i iskupiti se za poraz od Zrinjskog (2:0) na startu prvenstva. Duel je završen remijem 1:1 i to zahvaljujući golu koji su Zeničani postigli u samom finišu meča. 

Hadžić je odigrao posljednjih zadnjih pola sata nakon što je zamijenio Admira Raščića, piše Oslobođenje.

- Zaista šteta zbog tog gola. Inače, utakmicu smo odigrali na zaista neuslovnom terenu. Dugo nisam vidio tako nešto. Koliko teren može da utiče na igru najbolji je primjer ovaj naš duel s Čelikom gdje smo mogli samo nabijati loptu i ništa više. Možete zaboraviti da ćete igrati pravi fudbal na tom stadionu. Istina, osvojili smo samo bod u prva dva kola, ali mislim da loš start neće utjecati na formu ekipe u daljem toku prvenstva, smatra bivši fudbaler Sarajeva, Željezničara, Čelika, te nekoliko inostranih klubova od kojih je njegova posljednja destinacija bio izraelski Hapoel Acre.

Pojačanje Olimpica nada se da će se što prije vratiti u svoju optimalnu formu.

- Žao mi je što nisam mogao pomoći Olimpicu u Evropskoj ligi protiv Spartaka. Tek sam odradio nekih desetak dana priprema s novim klubom i još uvijek sam daleko od prave forme. Ispali smo od Spartaka protiv kojeg smo u prvom meču na Koševu trebali slaviti tri razlike. Pratio sam Olimpic i generalno naš fudbal dok sam bio u Izraelu i mislim da je Olimpic jedan vrhunski organizovan klub pogotov za bh okvire. Veoma brzo smo dogovorili saradnju. Šteta što nema svoj stadion i veliki broj navijača, ali i pored toga osvajanjem Kupa BiH prošle sezone pokazali su da počinju igrati najozbiljniju ulogu u Premijer ligi, kazao je Hadžić za pomenuti list.

Učitaj još novosti