11. 08. 2015 - 09:32
Blind: Mislim da sam dovoljno lukav i pametan za štopera
907
Shares
Blind: Mislim da sam dovoljno lukav i pametan za štopera

Holanđanin igrao u zadnjoj liniji

Blind: Mislim da sam dovoljno lukav i pametan za štopera

11. 08. 2015 - 09:32
0
Shares

Defanzivac Manchester Uniteda Daley Blind smatra da je 'dovoljno pametan' da igra centarlnog beka u timu sa Old Trafforda.

Holanđanin, kome je prirodna pozicija zadnji veznim, odigrao je 90 minuta na otvaranju sezone upravo na ovoj poziciji, uspjevši da u paru sa Chrisom Smallingom sačuva mrežu u duelu protiv Tottenhama.

"Rekao sam to više puta, želim samo da igram. Kada pogledate šta svako od nas može da doprinese timu, onda je borba za startnu postavu očekivana", kaže Blind.

United nije bio ubjedljiv na startu sezone, ali je uspio da upiše minimalni trijumf protiv 'Pjevaca'. Ipak, iako je Sergio Romero ostao ne savladan, bilo je očigledno da će Daleyu i Chrisu biti potrebno vrijeme da se uigraju. 

"Dobio sam priliku ovoga puta na toj poziciji i dao sam sve od sebe. Naravno, ljudi će uvijek govoriti da nemam ni visinu ni snagu da igram štopera, ali mislim da sam dovoljno lukav i pametan za tako nešto", ističe Blind, "Vjerujem da smo odigrali dobro u zadnjoj liniji, zajedno sa Chrisom, Lucom (Shaw) i Matteom (Darmijanom), a zbog činjenice da nismo primili gol možemo da budemo sretni". 

Ekipa Louisa van Gaala narednog vikenda gostuje Aston Villi u Birmingemuj dok je sljedeće sedmice očekuje prvi duel plej-ofa za Ligu orvaka – kada na 'Teatar snova' stiže Club Brugge.

Učitaj još novosti