01. 09. 2015 - 18:14
Real Madrid do u detalje opisao kako je propao transfer De Geae
907
Shares
Real Madrid do u detalje opisao kako je propao transfer De Geae

Nevjerovatno

Real Madrid do u detalje opisao kako je propao transfer De Geae

01. 09. 2015 - 18:14
0
Shares

Nakon pomalo bizarne propasti transfera Davida De Geae iz Manchester Uniteda u Real,  iz Madrida je stiglo opširno pismo u kojem je tijek transfera opisan u detalje te dokazuje zašto su Englezi krivci za propast posla o kojem se špekulisalo još od početka ljeta. 

Priča zvuči nevjerojatno, pa engleski i španski mediji pišu o 'apsurdnom' transferu posljednjih minuta prijelaznog roka.

Real je opako izvisio u cijeloj priči, ali se u kraljevskom klubu usprkos tome nisu odlučili na podizanje tužbe protiv Uniteda. Ali, zato su preko svoje službene internet stranice javnosti objasnili zašto su se stvari odigrale tako krivo.

Izjava Kraljevskog kluba čita se kao napeti krimić, podijeljena je u 10 tačaka, a mi je donosimo u sažetom obliku.

Toko propalog transfera, po Realu, išao je ovako:

1. Manchester United nije otvorio kanal za pregovore s De Geaom do ponedjeljka ujutro.

2. Real je usprkos kratkom vremenskom roku odmah stupio u pregovore s igračem.

3. United je pregovore otvorio samo pod uvjetom da Kostarikanac Keylor Navas prijeđe u njihov klub, te je informirao Real da su u kontaktu s njegovim zastupnicima.

4. Real Madrid i De Gea dogovorili su uslove vrlo brzo te su svi potrebni dokumenti sastavljeni dovoljno brzo da se zadovolji vremenski rok FIFA-inog softwera za nadgledanje i upravljanje transferima TMS (Transfer Matching System) te rok za registraciju igrača kod španskog nogometnog saveza. Dokumenti su poslani Manchester Unitedu u 13:39 po španskom vremenu.

5. United je potrebne ugovore i amandmane na njih poslao tek osam sati kasnije, u 21:43 po španskom vremenu. Kako su promjene bile minimalne, Real ih je odmah prihvatio.

6. Nakon što su pribavljeni potpisi obojice vratara, Real je potpisane ugovore poslao Unitedu u 23:32 po španskom vremenu te čekao konačni potpis od engleskog kluba.

7. United je konačni dogovor s Navasom poslao u 23:53 i tek su mu u tom trenutku dali ugovor na potpis.

8. U 00:00 po španskom  vremenu United je u TMS unio detalje trasfera Davida De Geae, ali ne i Keylora Navasa. Real je istovremeno unio ugovore o transferu igrača. Potpunu dokumentaciju Real je primio tek u 00:02 kad je bilo prekasno za pristupanje TMS-u.

9. U 00:26 TMS je automatski poslao Realu poruku za dovršenjem transfera Davida De Geae, budući da je rok za registraciju igrača u Engleskoj isticao tek u utorak (danas). Zbog mogućih prigovora na ostvarenje transfera Real je ugovore dostavio španskom nogometnom savezu, iako su bili svjesni o proteku roka za registraciju igrača.

10. Stoga, Real Madrid je napravio sve potrebno za dovršenje transfera, i to na vrijeme.

Učitaj još novosti