04. 09. 2015 - 23:12
Direktno na EURO: Mogu li Zmajevi kao najbolja trećeplasirana...
907
Shares
Direktno na EURO: Mogu li Zmajevi kao najbolja trećeplasirana reprezentacija?

ŠANSA ZA ZMAJEVE

Direktno na EURO: Mogu li Zmajevi kao najbolja trećeplasirana reprezentacija?

Ahmed PAŠALIĆ
04. 09. 2015 - 23:12
0
Shares

EURO 2016. godine u Francuskoj je sve bliže a ovih dana se igraju utakmice koje bi već sada mogle odlučiti putnike u Francusku.

Naša reprezentacija je izgubila šansu za direktan plasman pa je cilj kvalifikacija treće mjesto i plasman u treći baraž u historiji naše reprezentacije. Veliki je to zadatak za Mešine Zmajeve da poprave utisak te kroz doigravanje obraduju naciju. 

Poznato je da najbolja trećeplasirana reprezentacija ostvaruje direktan plasman ali mogu li naši Zmajevi do tog mjesta?

Trenutni poredak najboljih trećeplasiranih reprezentacija ne zvuči dobro za naš nacionalni tim. Na prvom mjestu je Albanija koja je sa remijem u Danskoj osvojila ukupno 11 bodova u pet odigranih utakmica koliko ima i Mađarska u šest susreta (Oduzimaju se bodovi protiv reprezentacije na posljednjem mjestu u slučaju da grupa ima šest reprezentacija). 

Jedina preostala 'dvocifrena' selekcija je Norveška sa deset bodova u šest utakmica a onda slijede Holandija i Rusija sa po sedam bodova. Slovenija, Izrael i Irska su osvojili šest bodova u pet utakmica, dok je Ukrajina svojih šest bodova osvojila u pet utakmica. 

Ukoliko se Zmajevi nađu na trećem mjestu, a do kraja pobjede sve utakmice, ima li bi 11 osvojenih bodova, što očito neće biti dovoljno da budemo pošteđeni baraža.

A do baraža je dalek put..

Učitaj još novosti