08. 09. 2015 - 13:19
Licemjerni Jose Mourinho: Alibi trener koji nikada nije kriv
907
Shares
Licemjerni Jose Mourinho: Alibi trener koji nikada nije kriv

LOŠ START SEZON

Licemjerni Jose Mourinho: Alibi trener koji nikada nije kriv

Kenan HADŽIĆ
08. 09. 2015 - 13:19
0
Shares

Chelsea je jako loše počeo sezonu 2015/16, a navijači su već na samom početku jasno stavili do znanja Joseu Mourinhu da im se ovakvi rezultati ne sviđaju.

Sa samo jednom pobjedom, i čak dva poraza u prva dva kola Chelsea je najveće negativno iznenađenje,a Portugalac na klupi Plavaca do sada je za sve tri utakmice gdje je ostao bez pobjede pronašao krivca.

U prvom kolu to su bili Eva Carneiro i sudija, bez obzira što je FA dokazla da je crveni karton i penal dosuđen za Swansea po svim aspektima ispravan.

Protiv Citya je takođe to bio sudija koji je imao "nekoliko spornih odluka", a protiv Crystal Palaca opet sudija i manjak izmjena.

Jose Mourinho je neosporno jedan od najboljih trenera na svijetu, a rezultati do kojih je došao sa Portom i Interom najbolji su dokaz tome.

Međutim, preuzimanje krivice zbog očiglednih pogrešnih izmjena ili loše postavljene ekipe kod Josea Mourinha ne postoji, a to su navijači Chelseaja više puta napomenuli ove sezone.

Portugalski trener nije mađioničar, ali konstantno to pokušava napraviti od svog lika.

Puno puta stvari koje njega karakterišu prenio je na svoje kolege i optužio ih za isto. Primjerice, nakon što se iz Reala vratio u Chelsea kao neko ko sa najskupljom ekipom nije uspio uraditi ništa značajno, na samom početku je Arsena Wengera prozvao trenerom za neuspjehe.

Tu nije stao, kada je potrošio 100 miliona na transfere, na prvoj konferenciji za medije optužio je Manchester United i Manchester City da pokušavaju kupiti titulu, a puno manje novca su uložili u ekipu od njega.

Upravo zbog takvih stvari, Portugalac je sve više i više na udaru medija i navijača, a njegova 'igra' kao da je postala pročitana.

Chelsea će imati jako težak zadatak da već sada prestigne City koji im bježi pet bodova. Početak sezone jeste, ali imajući u vidu činjenicu da je Chelsea izgubio dvije na papiru savladane utakmice, čini se kako će to biti nemoguća misija.

 

Učitaj još novosti