15. 09. 2015 - 20:27
Španija prvi polufinalist Eurobasketa 2015
907
Shares
Španija prvi polufinalist Eurobasketa 2015

Sjajan meč Furije

Španija prvi polufinalist Eurobasketa 2015

15. 09. 2015 - 20:27
0
Shares

Košarkaši Španije plasirali su se u polufinale Eurobasketa pobjedom nad Grčkom 73:71.

Španci su iskoristili promašaje Grčke na početku, i uz dobru odbranu lako sttigli do 8:2. Ipak Spanulis je vratio priključak svojoj ekipi krajem prve četvrtine. 

U nastavku izjednačenija igra, trojke i pomašaji van linije 6.75 na obje strane. Kod Grka se razigrao Antetokounmpo, a kod Španaca Mirotić. Nijedna ekipa nije stekla osjetniju prednost, ali Furija uspjeva da vrati plus šest sa početka susreta. 

Nešto brža košarkaša na startu drugog poluvremena, Spanulis i Ribas postigli su trojke na početku za svoje ekipe. Nizali su se promašaji u nastavku za Špance, Grci to koriste i serijom 10:3 vraćaju meč u egal. 

Grčka je igrala sve rasterećenije, ali Gasol nije dozvoljavao protivniku da se „odlijepi“, pa je treća četvrtina završena rezultatom 57:55 za Grčku. 

Mirotića nije bilo u trećoj četvrtini, ali je uspio da vrati prednost svojoj ekipi na početku posljednjeg perioda igre. Grčka je bila nervoznija, iz toga je proizašla i neorganizovanost, ali i Španija je igrala sve čvršće u odbrani i tako čuvala vodstvo. 

Antetokounmpo je praktično sam igrao za svoju ekipu, bilo ga je na svim dijelovima terena, ali to nije bilo dovoljno da bi se umanjili problemi u igri Grčke. U finiš meča Španija je ušla sa prednošću od šest poena. 

Serija slobodnih bacanja za Španiju, na liniji penala je nešto više od dvije sekunde prije kraja bio Gasol, pogodio je samo prvo, Grčka je imala vremena da uputi šut iz daleka, ali je Antetokounmpo bio neprecizan. Španija je u polufinalu pobjedom 73:71.

Učitaj još novosti