18. 09. 2015 - 23:09
Litvanci sjajno odbranom pobijedili Srbiju i izborili finale...
907
Shares
Litvanci sjajno odbranom pobijedili Srbiju i izborili finale Eurobasketa

Francuska

Litvanci sjajno odbranom pobijedili Srbiju i izborili finale Eurobasketa

18. 09. 2015 - 23:09
0
Shares

Košarkaši Srbije poraženi su u polufinalu Evrobasketa od Litvanije rezultatom 68:64, a u borbi za treće mjesto sastaće se sa selekcijom Francuske.

Samo u prva tri minuta utakmice Srbija je uspjela da održi prednost a onda je Litvanija ubacila "Orlove" u mašinu i tu ih držala tokom većeg dijela prvog poluvremena. 

Jonas Valančiunas zatvorio je reket centrima Srbije, izabranici Saše Đorđevića pravili su veliki broj grešaka i bilo je jasno da im je važnost utakmice vezala ruke.

Prva tri napada Srbija je propustila na početku drugog poluvremena, Litvanija ništa bolje nije startovala, ali je Valančunas pogodio zicer i podigao na preko tri razlike. 

Nastavak šuterske serije Srbije nije urodio plodom, Erceg je promašio još jednu trojku, a potom faulirao centra Litvanije. Kuzminskas je "polomio" Bjelicu za 2+1 i 40:34. 

Veliku seriju Litvanaca zaustavio je Erceg, jednim pogođenim slobodnim bacanjem, pošto je prethodno fauliran Raduljica. 

Na 23 sekunde do kraja, sa -2 Raduljica je napravio prekršaj, iako je Đorđević tražio da se odigra bez kontakta. Ubacio je Seibutis oba bacanja za 65:61, ali je potom trojku iz nemoguće pozicije pogodio Teodosić, na 12 sekundi do kraja - 65:64.

Uslijedio je brz faul Milosavljevića na Seibutisu, on je promašio drugo slobodno bacanje i ostavio više od 12 sekundi za napad Srbije. Bogdanović se zaletio na odbranu protivnika, u ključnom trenutku je izgubio balans i promašio, posle čega više nije bilo povratka za Srbiju - 67:63.

Učitaj još novosti