08. 10. 2015 - 16:53
Nevjerica nakon potresnog priznanja: Jedan od Enriqueovih...
907
Shares
Nevjerica nakon potresnog priznanja: Jedan od Enriqueovih ljubimaca itekako pati

NE UŽIVA VIŠE U FUDBALU

Nevjerica nakon potresnog priznanja: Jedan od Enriqueovih ljubimaca itekako pati

08. 10. 2015 - 16:53
0
Shares

Sjajni defanzivac Barcelone i argentinski reprezentativac, Javier Mascherano, priznao je da ne uživa više u fudbalu, već da itekako pati.

Mnogi su ostali zatečeni ovom viješću, odnosno priznanjem slavnog fudbalera.

Argentinac je to otkrio u intervjuu za fudbalski magazin Panenka. Tvrdi da je na svakoj utakmici 90 minuta koje provede na terenu ustvari patnja, jer stalno misli na to da ne pogriješi negdje.

"Uživam samo na treninzima, na utakmicama nikako. Tako se više ne slažem s fudbalerima koji kažu da igraju fudbal iz uživancije. Ne, ne idem na teren da bih uživao definitivno. Uživam dok učim, dok treniram, ali tokom tih 90 minuta koliko traje utakmica, nisam sretan", priznao je Mascherano.

Također, muči ga što ga se na Nou Campu puno više koristi na poziciji stopera, a ne u veznom redu (kao što je bio slučaj dok je igrao za Liverpool).

"Moja prirodna pozicija je zadnji vezni, ali volim za sebe da kažem da sam prilagodljivi defanzivni vezni. Ipak, da bih opstao u Barci morao sam se prilagoditi i poziciji stopera", kazao je.

U razgovoru je otkrio da i dalje komunicira s bivšim trenerom Rafaelom Benitezom, s kojim je sarađivao na Anfieldu. Upravo Rafa sada vodi velikog Barcinog rivala, Real.

"Pričao sam s Rafom prošle godine kada je trenirao Napoli, ali sada su se odnosi malo promijenili. Cijenim sve što je uradio za mene, jer me 'gurnuo' u fudbalske visine. Od tada smo stalno u kontaktu. Veliki je trener i dobar čovjek, od njega možete naučiti dosta toga", rekao je omaleni Argentinac.

Naravno, nezaobilazna tema bio je i povratak u River...

"Neću se vratiti tamo po svaku cijenu. Ako nisam u mogućnosti da pružim Riveru ono što sam dao prethodnim klubovima, onda nemam šta tražiti tu", iskrneo je zaključio sjajni fudbaler Katalonaca.

Učitaj još novosti