24. 10. 2015 - 23:45
Guardiola spreman za Englesku: Želim u London
907
Shares
Guardiola spreman za Englesku: Želim u London

ODLAZI IZ BAYERNA

Guardiola spreman za Englesku: Želim u London

24. 10. 2015 - 23:45
0
Shares

Trener minhenskog Bayerna Pep Guardiola spreman je pronaći posao u engleskoj Premier ligi, ali jedino u slučaju da se otvori opcija preuzimanja londonskog kluba.

Guardiolin ugovor sa Bayernom ističe naredne godine i Španac se još uvijek premišlja oko produživanja istog, jer se sve više želi okušati u najjačem rangu engleskog fudbala.

Prema Daily Mailu, bivši trener Barcelone je kazao svojim prijateljima da se želi preseliti u Englesku i da preferira posao u londonskom timu, što bi značilo preuzimanje Chelseaja ili Arsenala.

Manchester City ga vidi kao čovjeka koji će ih odvesti do naslova prvaka Evrope i kao savršenu zamjenu za Manuela Pellegrinija.

Iz Bayerna su mu poručili da konačnu odluku mora donijeti do nove godine, jer žele što prije pronaći nasljednika u slučaju njegovog odlaska, a to prema posljednjim informacijama mogao biti Carlo Ancelotti.

Arsene Wenger je dao naslutiti kako bi mogao napustiti Arsenal 2017. godine, dok se Joseu Mourinhu opasno trese klupa nakon katastrofalnog starta sezone.

Učitaj još novosti