28. 04. 2024 - 11:55
ČOVJEK JE ČAROBNJAK! Alonso završio posao, Bayer je za narednu...
907
Shares
ČOVJEK JE ČAROBNJAK! Alonso završio posao, Bayer je za narednu sezonu dobio najveće moguće pojačanje

ČOVJEK JE ČAROBNJAK! Alonso završio posao, Bayer je za narednu sezonu dobio najveće moguće pojačanje

28. 04. 2024 - 11:55
0
Shares

Španski strateg Xabi Alonso je donio odluku da i naredne sezone predvodi momčad Bayera sa kojom još uvijek ispisuje nove stranice historije.

U Levekusenu se bar na određene momente pojavila sumnja da bi Alonso već na ljeto mogao put Minhena ili Madrida. No, sjajni stručnjak je u pravo vrijeme objavio svoj ostanak.

Plod takve odluke došao je u vidu osvajanja historijske titule Bundeslige, a ovoj kompaktnoj i podjednako moćnoj družini ide i na drugim frontovima.

I naredne sezone se očekuje takav rasplet s obzirom kako je Alonso lično završio najveće moguće igračko pojačanja, a uprava mu je na istom jako zahvalna.

Naime, Florian Wirtz će i naredne sezone gaziti travnjak Bay Arene i to nakon što je postalo jasno da će njegov trener također ostati uposlenik ovog kolektiva.

Perspektivni Nijemac igra sezonu karijere i bez dileme je najbolji pojedinac svog tima i potvrda njegove budućnosti dodatni je vjetar u leđa, kako Alonsu, tako i ostatku momčadi koja gaji nove ambicije.

Konkretno ove sezone, 20-godišnjak je zabio 17 pogodaka uz 19 asistencija u svim takmičenjima i nagovijestio veliku karijeru u nastajanju.

Učitaj još novosti