25. 10. 2015 - 12:19
Jose Mourinho 12 mjeseci van stadiona u Premier ligi!?
907
Shares
Jose Mourinho 12 mjeseci van stadiona u Premier ligi!?

TRENER CHELSEAJA

Jose Mourinho 12 mjeseci van stadiona u Premier ligi!?

25. 10. 2015 - 12:19
0
Shares

Pred Joseom Mourinhom su teški dani, a novi izvještaji sa Otoka su to i potvrdili.

 Ne samo zbog petog poraza Chelsea u deset prvenstvenih utakmica, 2:1 na gostovanju West Hamu, već uslijed razloga zbog kojih je isključen u poluvremenu.

Chelsea je u prvom dijelu igre em primio prvi gol, em ostao bez Nemanje Matića koji je isključen u 44. minutu zbog drugog žutog kartona, em je ostao i bez pomoćnog trenera Silvina Lura, kome je sudija Moss takođe pokazao crveni karton.
 
Tu sada, na kratko, prestaje onaj zvanični dio informacija, jer široj javnosti nije bilo dostupno da vidi šta se dešavalo kada su ekipe krenule na 15-minutni predah. Ono što se znalo potom je da je isključen i Mourinho, samo... zašto?
 
Pojedini mediji sa Ostrva, navodi agencija France press, ističu da je razlog za isključenje Chelseavog trenera to što je između dva poluvremena - pokušao da uđe u svlačionicu sudija.
 
To je, samo po sebi, težak prekršaj, ali u Mourinhovom slučaju postoje i dodatne otežavajuće okolnosti.
 
Ranije ovog mjeseca, Fudbalska asocijacija Engleske (FA) je zbog Joseovog komentarisanja suđenja, kada je istakao da "kod arbitara postoji namjera da se učini nešto loše njemu i klubu", riješila da ga kazni i kratkotrajnom suspenzijom i novčanom kaznom od 69.500 eura. Međutim, u toj odluci o sankciji za portugalskog stručnjaka nalazi se i sljedeća odredba:
 
"Ukoliko do 16. oktobra naredne, 2016. godine, prekršite E3 član naših pravila, bićete suspendovani sa svih stadiona na 12 meseci".
 

U tom članu E3 inače piše da je "menadžer kluba dužan da se ponaša u skladu sa najboljim interesima fudbala" i da je dužan da "se ne ponaša ni na kakav način koji bi se mogao smatrati nepriličnim, ili koji bi našteti ugledu ovog sporta u javnosti", piše Blic.
 
Kako li će FA reagovati na navodni Mourinhov pokušaj upada u sudijsku svlačionicu, ostaje da se vidi u sedmici koja je pred nama. Prvo što se očekuje je da sudija Moss, u narednih nekoliko dana, pošalje sopstveni izveštaj.
 
Uz to, FA će odlučivati i o zasebnoj kazni, jer je Jose Mourinho odbio da razgovara sa novinarima poslije meča. Ipak, za takvo ponašanje trenera - sankcije i to novčane snosi klub. Jednogodišnja suspenzija, međutim, i dalje "visi nad glavom" portugalskog trenera, čija je ekipa trenutno 15. u Premijer ligi, sa 11 osvojenih bodova, dvostruko manje od vodećeg Arsenala.

Učitaj još novosti