28. 10. 2015 - 10:53
HNS izabrao stranu, Rakitić ispred Modrića
907
Shares
HNS izabrao stranu, Rakitić ispred Modrića

RAKITIĆ POKAZAO KAKO SE VOLI REPREZENTACIJA I KLUB

HNS izabrao stranu, Rakitić ispred Modrića

Jutarnji.hr
28. 10. 2015 - 10:53
0
Shares

Pitate se ko je bolji Rakitić ili Modrić? Jedno je sigurno, a to je da znamo ko je uvijek tu, marljiv i odan svom klubu i reprezentaciji, ko je odsutan opravdano ili ne.

"Ne kažem da netko stoji iza svega, ali previše slučajnosti ide na štetu našeg kluba", rekao je u utorak Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu u intevjuu za 8TV, ne sluteći u tom trenutku da svoj obol kontroverzama namjerava dati i Hrvatski nogometni savez.

Izbornik Ante Čačić je nešto kasnije objavio popis kandidata za test-utakmicu s Rusijom na kojem nema Luke Modrića, ali je Ivan Rakitić unutra. Gostovanje Hrvatske u Krasnodaru na rasporedu je 17. novembra, četiri dana uoči El Clásica.

"Luka je imao je problema s povredama, zato sam protiv Rusije odlučio dati priliku drugim veznim igračima" - objašnjava Čačić odluku na koju Davor Šuker kao osvjedočeni 'madridist' neće stavljati veto.

Neprijateljstvo Uefe

Bolje rečeno, statistika kaže da je u ovom slučaju 'u stalnom ritmu' Ivan Rakitić koji je od početka sezone u dresu Blaugrane odigrao 14 utakmica i postigao dva pogotka (oba BATE Borisovu), dok je Modrić zbog povreda preskočio nekoliko Realovih mečeva i dosad je skupio 11 nastupa (bez pogotka) u dresu kraljevskog kluba. Rakitićev raspored do utakmice s Rusima ostaje prilično zakrčen, budući da Barcu čekaju Getafe i Villarreal u La ligi, BATE u Ligi prvaka te Villanovense u Kupu kralja, a roster je u veznom redu već prilično izbušen ozljedama i suspenzijama ( Rafinha, Sergi Roberto, Mascherano). Real Madrid će do velikog derbija odigrati tri utakmice (Las Palmas, Sevilla i PSG). A o kojim još nesretnim koincidencijama na štetu aktualnog prvaka govori Bartomeu? Tišti ga neprijateljstvo Uefe koja na njegovu klubu već izvjesno vrijeme trenira strogoću, ne dopušta registraciju Arde Turana i Aleixa Vidala prije januara, prijeti novčanim kaznama i pražnjenjem sektora stadiona zbog isticanja katalonske nacionalne zastave ('estelades'), dok u sjeni te priče javni tužitelj zahtijeva zatvorsku kaznu za Lea Messija zbog milijunske utaje poreza, a javnost se zabavlja pričom o prepariranim sucima koji znaju za koga treba natezati u El Clásicu...

Pogledajte koliko će Rakitić preći kilometara za samo nekoliko dana..

rakitic

"Ne objavljujemo rat Uefi, samo branimo svoja prava. Uefa je bila spremna zatvoriti vrata Nou Campa što nismo mogli dopustiti i najavili smo da smo pravnu bitku spremni preseliti pred CAS, a u slučaju negativne presude i pred švicarsko pravosuđe", rekao je Bartomeu kojem je prethodnik Rossell ostavio u nasljeđe aferu s Neymarovim transferom, a sada je buknula i priča s Messijevim namještenim humanitarnim utakmicama kao pokrićem za utaju poreza...

Barcelona na 'tapeti'

"Količina objavljenih informacija koje se tiču Messijevih poreznih problema jednostavno nije normalna. Govorimo o najboljem nogometašu svih vremena i već zbog te činjenice morali bismo slučaj tretirati s više respekta. Ako je pogriješio, snosit će posljedice kao i svatko drugi. Nogometaše ne treba amnestirati, ali dojam je da uvijek razgovaramo samo o Barcinim igračima...", dodao je Bartomeu.

O indicijama da sudački komitet brifira suce da pomognu Realu protiv Barce, predsjednik kaže:

"Zahtijevam da se optužbe pomoćnog suca rasvijetle. Ako su istinite, suočeni smo s vrlo ozbiljnim slučajem."

Učitaj još novosti