28. 10. 2015 - 20:31
Sakib Malkočević zadovoljan igrom protiv Moldavije
907
Shares
Sakib Malkočević zadovoljan igrom protiv Moldavije

POBJEDA S VISOKIH 5:0

Sakib Malkočević zadovoljan igrom protiv Moldavije

28. 10. 2015 - 20:31
0
Shares

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je plasman u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nakon što je danas u drugom kolu Grupe 13 savladala selekciju Moldavije s 5:0.

Selektor BiH Sakib Malkočević zadovoljan je nastupom svojih igrača koji su meč protiv domaćina turnira odigrali na vrhunskom nivou.

"Igrači su odigrali odlično i moram biti zadovoljan. Imali smo dosta prilika za postizanje gola, neke smo iskoristili a neke ne, ali najvažnije je da nismo dali Moldaviji da nas ugrozi. Nakon što smo postigli treći gol igra Moldavije se raspala i nije nam bilo teško privesti meč kraju", izjavio je Malkočević. 

To je bila druga pobjeda selekcije BiH, koja je u prvom kolu bila bolja od selekcije Estonije s 2:1, dok će u posljednjem, trećem kolu odmjeriti snage sa selekcijom Ukrajine koja je danas savladala Estoniju s 2:0. Bh. kadeti nakon dva kola zauzimaju prvo mjesto na tabeli Grupe 13, a najbolje dvije ekipe u grupi će se plasirati u elitni krug kvalifikacija.

Malkočević očekuje težak meč protiv Ukrajinaca koji su dobar tim, ali koje je dosta šokirao remi u prvom kolu protiv Moldavije. Selektor BiH vjeruje da njegov tim može nastaviti s dobrim igrama i upisati novu pobjedu kojom bi potvrdio prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, prenosi Fena. 

Dodao je da će u meču protiv Ukrajine dati priliku igračima koji su u prve dvije utakmice dobili manje minutaže, jer je za elitni krug kvalifikacija veoma bitno da su svi igrači uigrani i u zadovoljavajućoj formi.

Učitaj još novosti