30. 10. 2015 - 13:47
Raspad sistema u Zvezdi: "Ovdje se nema ni za kafu, igrači ne...
907
Shares
Raspad sistema u Zvezdi:

EMOTIVNA ISPOVIJEST

Raspad sistema u Zvezdi: "Ovdje se nema ni za kafu, igrači ne dobijaju plate!"

Darjan Nedeljković (Mozzartsport.com)
30. 10. 2015 - 13:47
0
Shares

Iz više razloga duel između Crvene zvezde i OFK Beograda biće pod duplom lupom javnosti. Očekuje se da crveno-beli nastave pobednički niz i jesenji festival atraktivnih igara. I ne samo to: prvi meč u šampionatu između lidera Superlige i Romantičara izazvao je brojne kontroverze. "Fantastičan" preokret Crvene zvezde zaintrigirao je disciplinske komesare FSS , zatim i Tužilaštvo.

Imao je Miodrag Grof Božović istupe posle brojnih pisanje medija o tom meču...  A danas je udario još jače. On je u emotivnoj ispovesti rekao da se Crvena zvezda bukvalno raspada i da igrači odavno ne primaju novac koji im pripada. Iskusni crnogorski stručnjak dodao je da u Zvezdi trenutno nema za kafu i da neko ozbiljno treba da se pozabavi klubom koga podržava pola Balkana.

"Sve osim naše pobede bila bi katastrofa. Nalazimo se u izvanrednoj seriji, pobedili smo 12 utakmica u nizu. Ekipa je vrlo raspoložena za igru, dajemo i primamo mnogo golova. To je naš stil igre... U fudbalu su uvek iznenađenja moguća, ali moralo bi da se desi nešto nemoguće da mi sutra izgubimo utakmicu. Nikada nisam radio sa boljim ljudima, iako ne primaju plate i premije. Atmosfera je odlična, niko ne prima plate. Klub se drži na nogama, ne znam ko ga vodi. Nije lako držati atmosferu. Zamislite igrača koji nije rezerva, a nema ni premiju ni platu. Mnogo sam srećan što radim sa takvim ljudima. Oni trpe i drže atmosferu. Do decembra ćemo pobeđivati i nećemo da izgubimo ni jednu utakmicu", poručio je Miodrag Grof Božović.

Pitanje mu skoro nije trebalo postavljati. Zvezdin šef stručnog štaba nije prestajao.

"Obećali su mi da će sve da bude u redu kada sam dolazio. Čovek se drži za reč,  vo za rogove".

Do novinara su dolazile informacije da su igrači dobijali premije za pobede u derbiju?

"Ako podeliš 50.000 evra onda 30 ljudi dobiju. Ljut sam na upravu. Posle ovakvih rezultata, neko bi trebalo da se pozabavi Crvenom zvezdom. Setite se kada ste pravili našu statistiku posle Kaiarata i Metalca. Kada čoveku dobro ide mora da se raširi. Evo danas se širim".

Nije mogao Božović da kaže ko bi trebalo da reaguje i da li je ljut na aktuleni saziv uprave.

"Oni su svi u odlasku. Ne znamo ko drži klub, razgovaramo izmeĐu sebe. Stranci to teško podnose. Kada neko potpiše ugovor teško im je objasniti da nema para. Oni dolaze iz sređenih zemalja gde plata ne kasni".

Božović je podvukao da i pored svega nikada nije bio srećniji.

"Ja nikada nisam bio srećniji u životu. Nalazim se u najboljem klubu na svetu. Zarađivao sam veliku lovu, ali nikada nisam bio srećan".

A onda je Božović izneo frapantan podatak.

"Juče sam tražio kafu kad sam došao na trening. Međutim, rekli su mi da nema para za kafu. Zamislite ovoliko veliki klub... Ovo je baš čudno. Ovo je veliki klub koji se raspada, može da se raspadne u svakom trenutku. Ako treba bolje da prođemo kao Rendžers, jer ovo što mi pobeđujemo Bačku i Surdulicu malo koga zanima. Zvezda ne može bez Lige šampiona".

Indirektno je prozvao i ljude iz vlasti da reaguju:

"Ovaj klub ima podršku pola Balkana. Neka reaguje ko hoće, mogu i marsovci, jer sam čuo da ima života i van zemlje. Kažem, istrpećemo do decembra, igraćemo sa kravama da se ne naljute ovi iz Surdulice. Ali neko mora da prepozna da je Liga šampiona nešto čemu Zvezda teži".

Učitaj još novosti