26. 11. 2015 - 23:17
Marseille i Celtic do pobjede u završnici: Fenerbahce...
907
Shares
Marseille i Celtic do pobjede u završnici: Fenerbahce trijumfovao u gostima

NAPETI SUSRETI POSLJEDNJEG BLOKA

Marseille i Celtic do pobjede u završnici: Fenerbahce trijumfovao u gostima

26. 11. 2015 - 23:17
0
Shares

U posljednjem bloku utakmica Europa Lige susreti su bili mnogo interesantniji.

Molde 0 – 2 Fenerbahce

Vrlo atraktivna utakmica s puno akcije. Obje strane su igrale visoki presing s tim da je gostujuća ekipa bila mnogo ubjedljivija. Golovima Fernandaoa i Tufana došli su do nove pobjede.

Celtic 1 – 2 Ajax

Nastup obje ekipe može se opisati kao prosječan. U susretu je bilo moguće vidjeti samo nekoliko uzbudljivih situacija. Gosti su igrali visoki presing dok su domaći čekali svoju šansu za kontranapad. Domaćini su otvorili susret s pogotkom u 4. minuti golom McGregora, a gosti izjednačili u 22 (Milik). Pred sam kraj susreta gosti su došli do odlučujućeg pogotka. Strijelac je bio Cerny.

Marseille 2 – 1 Groningen

Poprilično napet susret. Igrači Marseillea su dobro taktizirali i kontrolisali veći dio susreta. Prvi pogodak postigli su domaćini u 28. minuti N'Koudoua, a gosti izjednačili u 50. (Maduro). Odlučujući pogodak postigao je Batshuayi u 88. minuti susreta.

Braga 2 -  1 Liberec

Interesantna utakmica s mnogo akcije i uzbuđenja. Iako su oba tima igrala odlično možemo reći da je presudio faktor sreće. Gosti su poveli golom Efremova u 35. minuti, a domaćini izjednačili u 42. U sudijskoj nadoknadi Crislan  nakon ubačaja Rafe pogađa za 2:1 i pobjedu Brage. 

Učitaj još novosti