27. 11. 2015 - 23:43
Prachnio postao FFC prvak: Poljak nokautirao Spahovića
907
Shares
Prachnio postao FFC prvak: Poljak nokautirao Spahovića

FFC 21 EVENT

Prachnio postao FFC prvak: Poljak nokautirao Spahovića

27. 11. 2015 - 23:43
0
Shares

Završen je MMA dio FFC 21 eventa, koji je večeras održan u Rijeci. 

Program je ponudio dvije borbe za titulu te još pet mečeva. Dion Staring i dalje je teškaški prvak, nakon taktičke pobjede nad Andreasom Kraniotakesom, ali zvijezda večeri je Marcin Prachnio. Poljak je postao prvi FFC prvak u poluteškoj kategoriji, nakon što je nokautirao favoriziranog Tomislava Spahovića.

Prachnio je borca iz Sarajeva savladao njegovim oružjem, nokautom za koji je bio potreban samo jedan snažni udarac.

U samom početku je Prachnio, čija je baza kyokushin karate, pokušao nožnim tehnikama, a jedan je kružni udarac Spahović predosjetio, izbjegao te iskoristio za rušenje. Na podu nije bilo aktivnosti i borci su brzo ponovno bili na nogama, gdje Spahović bolje pogađa te je stvorio dojam kako je Poljak više puta bio uzdrman, piše Fightsite.

Zapravo, Spahovića je koštao klinč, u koji je ušao nakon neuspjelog rušenja. To je Prachnio odlično iskoristio, s nekoliko koljena u stomak, čime je sigurno otežao disanje Spahoviću. Nakon što su se odmaknuli, Prachnio je bio strpljiv, a onda je dočekao trenutak spuštanja glave te je pogodio Spahovića desnim aperkatom, koji je rezultirao spektakularnim nokautom i pojasom oko pasa poljskog borca.

Učitaj još novosti