01. 12. 2015 - 21:37
Thomas Muller je nezamjenjiv
907
Shares
Thomas Muller je nezamjenjiv

POSTIGAO 20 GOLOVA U 21 UTAKMICI

Thomas Muller je nezamjenjiv

Hazim OKANOVIĆ
01. 12. 2015 - 21:37
0
Shares


Prema pisanju britanskih medija, Chelsea želi da dovede Njemca i zamijeni Diego Costu - koji je izjavio u oktobru da bi prelazak u Premier ligu bio 'veoma primamljiv', ali je Sammers izjavio koliko je osvajač Svjetskog prvenstva važan šampionima Bundeslige.

"Thomas Muller ima sve što izdvaja FC Bayern Minhen," rekao je Summers. "On je apsulutni primjer, apsulutni dragulj i on je nezamjenjiv."
Bivši defanzivac Bayerna Lothar Matthaus je pozvao Mullera da ostane u Bayernu cijelu karijeru, nagovarajući ga da odbije ponude Manchester Uniteda ili Chelsea.

Muller, koji je pod ugovorom do juna 2019, postigao je pogodak u nedjelju protiv Hertha Berlin, i to je bio njegov trinaesti ligaški go, čime je oborio svoj lični rekord u Bundesligi.

Također je postigao pogodak u svojih posljednjih pet nastupa. Postigao je 20 golova u 21 utakmici u svim takmičenjima ove sezone. Muller već ima medalju sa Svjetskog prvenstva u svojoj kolekciji i može da igra na krilu i kao napadač, što je i pokazao kada je postigao hat-trick protiv Portugala na Svjetskom prvenstvu 2014.

Učitaj još novosti