10. 12. 2015 - 08:00
Inter će ulijevati strah u kosti svima ukoliko ovo uspije...
907
Shares
Inter će ulijevati strah u kosti svima ukoliko ovo uspije Manciniju

DA LI ĆE SE ICARDI UKLOPITI?

Inter će ulijevati strah u kosti svima ukoliko ovo uspije Manciniju

Harun PEHLIVANOVIĆ
10. 12. 2015 - 08:00
0
Shares

Za Maura Icardija stvari nikako da krenu na bolje. Nakon što je presjedio na klupi pobjedu Intera nad Genoaom od 1:0, poslije utakmice je opljačkan. I dok Icardi ima velikih problema, Roberto Mancini polako vraća Nerazzurre u vrh Serie A i daje do znanja ostalima da samo on ima pravo da bira početni sastav.

Mancinijeva filozofija je konstantna rotacija i za sada je bila uspješna u svakom pogledu, ali kad je protiv Genoe izveo početni sastav bez Interovog najvećeg ljubimca mnogi su se zapitali šta Mancini zapravo radi. Ipak, Nerazzurri su dominirali cijelu utakmicu i na kraju zasluženo slavili.

Tempo igre je bio brži nego inače, kao i odbrana koja je ove nije dobila ovacije koje je zaslužila i pogodak je stigao kroz inspiraciju jednog igrača, Adema Ljajića. Ljajić je izveo slobodnjak koji je ostavio sve u bunilu, pa i golmana Genoe, Mattiju Perina. Tim golom Inter je došao do vrlo bitne pobjede, ali što je najbitnije uradili su to bez Icardija.

Mancini se nakon utakmice odmah oglasio.

"Ja sam trener, ne Icardi i Ljajić. Imamo mnogo izvrsnih napadača i svaki od njih zaslužuje svoju šansu. Iako Ljajić i Icardi mogu da igraju zajednu, treba razmišljati o cjelokupnoj ekipi. Icardi zna da ako želimo da se domognemo Lige prvaka, njegovi golovi će nam biti veoma potrebni, ali to i dalje ne znači da koju utakmicu ne može presjediti."

Ovom izjavom je jasno da se Icardi već oglasio povodom neigranja, ali i da Mancini stoji iza svojih riječi. Sličan tretman je doživio i Ljajić ranije u utakmici protiv Sampdorije.

Ali Icardi ima razloga za se buni. Argentinac je prošlu sezonu bio prvi strijelac, postigavši 22 pogotka, dok ove sezone njegov učinak je mnogo lošiji, sa četiri pogotka u 12 utakmica do sada. Icardi je izjavio da je razlog tome što ne prima toliko lopti koliko je nekad. Kako navodi WhoScored.com Icardi ove sezone po prosjeku ima 1,6 šuta na gol, dok je prošle sezone bio ubjedljivo bolji s 3,4.

mauro-icardi-klupa

Icardiju problem predstavlja novi sistem igre koji je uveo Roberto Mancini, na kojeg će Icardiju trebati vremena da se privikne. To će najvjerovatnije značiti da ćemo Icardija gledati na klupi, bar neko vrijeme dok ne ostvari ono što je Mancini zacrtao, a to je da Icardi napokon proigra s Jovetićom.

Mancini je izjavio kako će Icardi vjerovatno propustiti i iduću utakmicu. Razlog može biti taj što su Icardi i Jovetić odigrali samo šest utakmica zajedno ove sezone i nisu imali dovoljno vremena da se upoznaju na terenu.

Kako se bliži januarski prijelazni rok, sve su aktuelnije priče kako bi Icardi mogao napustiti Inter i preći u Arsenal. Ipak Dejan Stanković je negirao da Icardi ima ikakvih problema u klubu i da neće napustiti Inter. Kako je popularni Dejo izjavio Argentinac je u 12 utakmica na klupi proveo samo dvije, što se u fudbalu dešava.

Prije zimske pauze Nerazzurri još igraju protiv Udinesea, Cagliarija u Kupu i Lazija. Gazzeta Dello Sport predviđa kako će Icardi ubrzo biti vraćen u početnih 11 s Jovetićem i Perišićem. Ako Manciniju napokon uspije plan koji je zamislio Inter će zasigurno biti ekipa koja će ulijevati strah u kosti svim klubovima u Italiji, ali i šire.

Učitaj još novosti