13. 01. 2016 - 22:21
Modri spremaju senzaciju: Kramarić korak do povrataka
907
Shares
Modri spremaju senzaciju: Kramarić korak do povrataka

'PLAVI 9'

Modri spremaju senzaciju: Kramarić korak do povrataka

Alen LESIČKI (Sportske novosti)
13. 01. 2016 - 22:21
0
Shares

Novi zalet u karijeri i vizu za Euro Andrej Kramarić mogao bi pronaći u Dinamu! Ideja o povratku u Maksimir već se neko vrijeme spominje u kuloarima bliskim klubu, a jasne obrise dobila je u srijedu poslijepodne kada se otac hrvatskog reprezentativca pojavio u Maksimirskoj 128 na 'čašici razgovora'.

A dijalog Josipa Kramarića i ljudi iz Dinama protekao je u prijateljskim tonovima i prema našim izvorima opcija povratka Andreja Kramarića u Dinamo postala je sasvim izvjesna. Niti jedna strana ne bi imala ništa protiv da se golgeterski rekorder 'Hitrec-Kacijana' vrati svojoj kući. Zoran Mamić dobio bi u Krami vrhunskog napadača koji mu je prijeko potreban da zadovolji europske ambicije Dinama koje od ove sezone priznaju samo skupinu Lige prvaka.

S druge strane, Andrej Kramarić napokon bi dobio minutažu koju njegov golgeterski talent zaslužuje, a ona mu treba da se nađe na listi putnika koje će izbornik Ante Čačić povesti na smotru najboljih europskih reprezentacija u Francusku.

Da se oni pitaju, posao bi već jučer bio zaključen. Međutim, treća strana je ta koja treba dati konačni 'amen' ovoj ideji. Kako saznajemo, osnovna ideja o posudbi u Maksimir već u srijedu je bačena na stol Claudija Ranierija u Leicesteru. Časnik za vezu bio je Boško Balaban koji se skrbi o karijeri hrvatskog reprezentativca, i on je dobio zadatak da ispita puls ovogodišnjeg hita engleske Premier lige.

Puno je tu varijacija na temu, ali neka osnovna ideja koja se rodila iz razgovora Dinama i obitelji Kramarić jest da se Andrej vrati na jednogodišnju posudbu. E sad, hoće li to biti uz mogućnost otkupa ugovora ili određenog postotka od sljedećeg transfera stvari su koje tek treba usuglasiti. Osim Balabana, i Dinamo je preuzeo na sebe dio zadatka te će iz Maksimira pokrenuti službenu proceduru prema Leicester Cityju.

Tu se nameće i pitanje plaće Andreja Kramarića, koja nije mala. Napadač zarađuje više od dva milijuna eura po sezoni i to je za Dinamo nedostižna svota. Međutim, sigurni smo kako bi Kramarić išao ispod cijene ako je Dinamo u pitanju, a u određenom postotku bi mogao sudjelovati i Leicester City, jer bi im 'modri' na ovaj način spašavali investiciju koja definitivno nije mala. Naime, cijeli transfer mogao bi doseći cifru od 11 milijuna funti, a to je ipak ozbiljan novac i kada su Englezi u pitanju.

Iako je povratak Andreja Kramarića još uvijek ideja koja je u srijedu krenula s realizacijom, činjenica je da bi to trebao biti dobar posao za sve uključene. Da, njihov rastanak nije bio baš antologijski, ali Kramarić nikada nije krio svoju privrženost Maksimiru i nikada nije rekao ružnu riječ za Dinamo. Ulazi u najbolje igračke godine i gladan je igre, a motiv bi mu mogao biti slučaj Domagoja Vide koji se vratio u HNL pa oživio svoju karijeru...

Na kraju, povratak bi bio dobar i za klub iz Maksimira koji bi realizacijom posudbe poslao snažnu poruku. Prije svega rivalima u HNL-u, ali i navijačima koji sanjaju 'domaći Dinamo'.

Učitaj još novosti