31. 01. 2016 - 18:29
Izabrana najbolja petorka istočne Evrope: Divac i Dražen...
907
Shares
Izabrana najbolja petorka istočne Evrope: Divac i Dražen predvode strašan tim

AMERIKANCI BIRALI

Izabrana najbolja petorka istočne Evrope: Divac i Dražen predvode strašan tim

Sportske.net
31. 01. 2016 - 18:29
0
Shares

Jedan američki medij je sastavio najbolju petorku od svih igrača iz istočne Evrope koji su igrali u NBA ligi. Ubrojili su Srbiju u istočnu Evropu, a evo njihovog mišljenja.

Autor jednog američkog portala koji je, inače, veliki zaljubljenik u lik i delo Vlada Divca, napravio je idealnu petorku od košarkaša iz istočne Evrope koji su igrali u NBA ligi, a u istočnu Evropu je ubrojio i Srbiju i naše košarkaše.

Uzeo je u obzir sve igrače koji su igrali u najjačoj ligi na svetu, a evo njegovog izbora.

Plejmejker je Goran Dragić. Autor je uz izvinjenje Jiržiju Velšu konstatovao da je Dragić najbolji plejmejker iz istočne Evrope koji je igrao u NBA ligi, napomenuvši neke od njegovih legendarnih utakmica protiv San Antonio Sparsa. Dragić je osvojio priznanje za igrača koji je najviše napredovao u 2014. godini u NBA ligi, u toj sezoni je imao prosek od preko 20 poena po meču. Šesti je u istoriji NBA lige koji je beležio 20+ poena po meču, 50%+ šuta iz igre i 40%+ šuta van linije 7,25.

Na poziciji dva odabrao je Dražena Petrovića. Previše je reči napisano o njemu, legenda hrvatske košarke, a autor je naveo i sve o tragičnoj smrti ovog košarkaša. U svojoj poslednjoj sezoni u Netsima imao je bolji procenat šuta od onog koji ima Stef Kari sada u sezoni 2015/16.

Šarunasa Marčoljonisa je pomenuo autor uz napomenu da za njega nije imao mesta.

Pozicija tri, takođe, ne dolazi u pitanje, a tu je Predrag Stojaković, čovek koji je odigrao 14 sezona u NBA ligi i koji je osvojio i šampionski prsten sa Dalasom. U Sakramentu ima status žive legende. Tri puta je bio na Ol-star meču, dva puta je bio najbolji trojkaš na Ol-staru, a u sezoni 2003/04 bio je drugi najbolji strelac lige sa 24,2 poena po meču.

Kirilenko bi mogao da mu bude zamena.

Pozicija četiri je rezervisana za Tonija Kukoča. Nazvao ga je "hrvatskom senzacijom", čovek je koji je osvajao šampionski prsten 3 puta, igrao je sa Majklom Džordanom u timu, bio najbolji šesti igrač lige.

Centar je Vlade Divac, čovek koji je u stvari inspiracija autoru. Vlade je čovek koji je bio jedan od pionira košarkaša iz Evrope u NBA ligu. Jedan je od sedam igrača koji su u istoriji imali preko 13 hiljada poena, 9000 skokova, 3000 asistencija i 1500 blokada u NBA ligi.

Zidrunas Ilgauskas i Arvidas Sabonis nisu imali šanse kod ovog autora pored Divca.

Učitaj još novosti