01. 02. 2016 - 13:18
Ivano Balić najavio veliki povratak Hrvatske na tron
907
Shares
Ivano Balić najavio veliki povratak Hrvatske na tron

BALIĆ O REPREZENTACIJI

Ivano Balić najavio veliki povratak Hrvatske na tron

Ante Ćizmić (Cropix)
01. 02. 2016 - 13:18
0
Shares

Koordinator reprezentacije Ivano Balić odlično se snašao u novoj ulozi u reprezentaciji iako i nije presretan njome što je često na tribinama pokazivao "svađajući" se s glavnim akterima na terenu, činilo se da bi najradije ušao u igru svaki puta kad bi "zaškripilo".

- Lud sam, najveći navijač, 15 godina sam bio unutra i sada mi je čudno u ovoj ulozi, ponekad još uvijek pomislim da bih utrčao. No, na kraju sam zadovoljan kao što i svi trebaju biti zadovoljni. Ova je generacija pokazala da može i da u budućnosti možemo očekivati dobre rezultate.

Balić se privikao na novi život, već će se sutra prvi pojaviti u kancelarijama HRS-a:

- Je li, tako se priča, valjda je to dobro. Sve mi je zapravo na poslu “ravno”, nema previše uzbuđenja, no posla ima dovoljno. Valja se prihvatiti djece i od njih “regrutirati” nove igrače za reprezentaciju.

Balić je ipak izrazio žaljenje jer je reprezentacija nakon pobjede nad Poljskom mogla i više:

- Mogli smo i u polufinalu protiv Španjolske proći, tek bi tada to bila lijepa priča, imali smo šansu, no nekad je to tako. I treće mjesto je lijep uspjeh, malotko je to očekivao prije puta u Poljsku.

Ivano vjeruje da hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost:

- Ovi neki dečki koji su prvi puta u reprezentaciji pokazali su da mogu, da su igrači na koje se može računati. Reprezentacija ima potencijal, najvažnije je da i dalje ostanemo pri vrhu. Može se nekad biti najbolji, prvi, nekad sedmi, sve je to sastavni dio sporta, no zaista vjerujem da ćemo i na sljedećim natjecanjima biti konkurentni. Bit će sve bolje i bolje i u Hrvatskoj 2018. Možemo očekivati ono najbolje.

Najvažniji zadatak koji slijedi su kvalifikacije za OI u Rio de Janeiru:

- Ima do tada još dva i pol mjeseca, sada trebamo prvo analizirati što smo imali u Poljskoj. Za kvalifiikacije ima vremena, naravno da se moramo plasirati u Brazil iako neće biti lako...

S novim izbornikom Babićem Balić je u bliskim odnosima:

- “Želja” je poseban, dobar, trudi se i zna svoj posao. Sav je u rukometu. Ne bih komentirao njegove istupe, svatko je svoj, on to radi na svoj drugačiji način...

Učitaj još novosti