01. 02. 2016 - 08:22
Argentinac kao da je od čelika: Pet najopasnijih startova nad...
907
Shares
Argentinac kao da je od čelika: Pet najopasnijih startova nad Messijem

ČESTA PROTIVNIČKA META

Argentinac kao da je od čelika: Pet najopasnijih startova nad Messijem

Barcabih.com
01. 02. 2016 - 08:22
0
Shares

S obzirom da je najbolji igrač svijeta, Leo Messi je vrlo često meta protivničkih startova, a nerijetko su to vrlo grubi i nekontrolisani klizeći startovi. U sinošnjoj utakmici protiv madridskog Atletica, Messi je pretrpio vrlo težak udarac od strane Filipe Luisa, bočnog igrača Atletica. Naime, član madridskog kluba je otvorenim đonom udario Messija u koljeno te su svi zaljubljenici u katalonski klub i Argentinca na nekoliko sekundi ostali bez daha.

Sudija Undiano Mallenco je bez razmišljanja pokazao crveni karton Brazilcu u redovima Atletica. Međutim, Messi je tokom karijere pretrpio nekoliko užasnih startova, a mi vam u nastavku donosimo pet najopasnijih startova.

1. MEDEL U STOMAK

Tokom finala Copa Americe, Leo je pretrpio nekoliko užasnih startova od strane čileanskih igrača, a najupečatljiviji bio je onaj “start” Medela, kada je Čileanac jednim udarcem nogom u stomak koje nerijetko viđamo u borilačkim ringovima pokušao zaustaviti Argentinca. Srećom po Messija i Argentinu, Leo se nije povrijedio prilikom ovog udarca. Medelu je pokazan žuti karton.

medel-gary-vs-messi-leo

2. UJFALUSI U ZGLOB

Bivši igrač Atletico Madrida, Tomas Ujfalusi je prije nešto više od pet godina Messija vrlo gadno povrijedio. Utakmica je bila u sudijskoj nadoknadi, a Čeh je vrlo nesmotreno nagazio Messija na desni zglob, odvojivši ga tako od terena dvije sedmice. Messi je zbog te povrede propustio dvije utakmice Barçe.  Ujfalusi je poslije utakmice uputio izvinjenje Argenticu, međutim, to nije bilo opravdanje za njegovu nesmotrenost.

ujfalusi-start

3. PEPEOVO GAŽENJE

Prije malo više od tri godine, u utakmici Kupa kralja, Pepe nije mogao svoju frustraciju zadržati u sebi i reagovati na profesionalan način, već je morao iskazati svoje nezadovoljstvo na Argentincu. Naime, nakon što je napravljen prekršaj nad Leom, Pepe je krenuo proći pored Messija i tačno odmjerenim koracima je uspio stati kopačkom na ruku Argentinca a da to sudija ne primijeti. Nakon što su mediji u narednim danima bili prepuni snimka ovog nesportskog poteza, stoper Real Madrida je prošao nekažnjeno.

pepe-gazi-messija

4. VISOKO PODIGNUTA NOGA AMOREBIETE

Jedan od najstrašnijih prizora desio se u utakmici protiv ekipe Athletic Bilbaa. Član baskijskog kluba, Fernando Amorebieta je u namjeri da zaustavi Lea Messija nogu podigao u visini Argentinčeve glave udarivši ga otvorenim đonom direktno u lice. Srećom, Messi je prošao samo s malom ogrebotinom ispod oka.

amorebieta-start

5. NESMOTRENI DEL HORNO

Davne 2006. godine, u utakmici Lige prvaka protiv Chelseaja, tadašni 18-godišnji Leo Messi je još uvijek krčio svoj put prema onome što je danas. Barça je igrala protiv londonskog kluba, a Messi je dobio priliku da igra. U toj utakmici, Messi je pretrpio vrlo težak udarac od strane tadašnjeg igrača Chelseaja, Del Horna, nešto slično kao i od Filipe Luisa sinoć. Španac je nesmotreno digao nogu i otvorenim đonom udario Messija po unutrašnjem dijelu koljena.

del-horno-starta-na-messija

Vremenom, Messi je naučio “upijati” udarce koje prima od protivničkih igrača te ih vrlo vješto izbjegavati, ali ipak, s vremena na vrijeme desi se vrlo grub start koji uvijek može biti nezgodan, za svakog igrača pa čak i za vrlo izdržljivog Lea Messija.

 

Učitaj još novosti