31. 01. 2016 - 18:42
Večeras na San Siru nema prijatelja: Spremite se za...
907
Shares
Večeras na San Siru nema prijatelja: Spremite se za bespoštedni rat na terenu

DERBI DELA MADONINA

Večeras na San Siru nema prijatelja: Spremite se za bespoštedni rat na terenu

MOZZARTSPORT.COM
31. 01. 2016 - 18:42
0
Shares

Derbi dela Madonina uvek izaziva puno pažnje jer i Milan i Inter imaju veliki broj simpatizera širom sveta, pa i kod nas, ali ovaj koji je na programu večeras od 20.45 ima dodatnu težinu pošto bi trijumf u njemu mogao da malo ukloni pritisak sa jednog od rivala.

Ni jedni, ni drugi ne mogu da budu zadovoljni rezultatima. Milan nikako ne uspeva da ponovo veže makar dve pobede. Istina, Rosoneri su pružili dobre partije protiv Rome (1:1) i Fjorentine (2:0), ali su razočarali navijače remijem sa Empolijem (2:2). Inter je prvenstvo počeo odlično, a pristalice Nerazura počele su da se „pale i žare“ priželjkujući osvajanje titule. No, u poslednjih pet kola njihovi ljubimci imali su učinak koji ih je sa prvog gurnuo na četvrto mesto na tabeli (1-2-2).

Dva glavna problema ekipe Roberta Mančinija su neefikasnost i nedovoljna koncentracija u završnicama mečeva. Njegov kolega i dobar prijatelj na klupi Milana Siniša Mihajlović s druge strane malo više muka ima sa odbranom, a on sam kaže da njegova ekipa igra „provincijski fudbal“, no da mu to ne smeta.

"Mi ne ulazimo u derbi da odigramo nerešeno, već da pobedimo. Pobeda bi bila važna zbog plasmana na tabeli, ali i zbog morala. Ovo je naša poslednja šansa da uđemo u borbu za najbolje pozicije na tabeli", rekao je Siniša Mihajlović.

Posle pobede nad trećeligašem Alesandrijom u kupu nekadašnji selektor Srbije najavio je da napadač Mario Baloteli neće startovati u derbiju jer još uvek nije spreman za takav meč. Mančini se, opet, nada da će moći da računa na ofanzivnog vezistu Ivana Perišića, koji je zbog povrede levog skočnog zgloba propustio kup okršaj sa Juventusom u sredu. Ali čak i da hrvatski reprezentativac ne bude spreman za ovu utakmicu blagu prednost ipak dajemo njegovoj ekipi jer nam deluje ozbiljnije od Milana.

"Srećom još uvek smo blizu vrha tabele. Derbi je važan, ali ne i odlučujući. Pobeda bi mogla da nam donese samopouzdanje i smirenost, ali na kraju nada vrednovaće se samo tri boda. Mi znamo da je Milan u ovom trenutku u boljoj formi, ali u derbiju je svaki rezultat moguć", rekao je Mančini.

Prvi okršaj gradski rivali imali su 18. oktobra 1908. i to u Švajcarskoj. Rosoneri su trijumfovali rezultatom 2:1, ali od tada Inter je imao više uspeha.

MILAN - INTER (20.45, TV Arena Sport 4)

Stadion: San Siro
Kapacitet: 80.018
Sudija: Antonio Damato

MILAN (4-4-2): Donaruma - Abate, Aleks, Romanjoli, Antoneli - Honda, Kucka, Montolivo, Bonaventura - Baka, Nijang.

INTER (4-3-3): Handanović - Nagatomo, Muriljo, Miranda, Teljes - Brozović, Medel, Kondogbija - Ljajić, Ikardi, Eder. 

Učitaj još novosti