04. 02. 2016 - 18:32
Zajko Zeba: Najteži dio priprema je prošao, sada slijedi Antalija
907
Shares
Zajko Zeba: Najteži dio priprema je prošao, sada slijedi Antalija

SJAJNI FUDBALER SLOBODE

Zajko Zeba: Najteži dio priprema je prošao, sada slijedi Antalija

04. 02. 2016 - 18:32
0
Shares

Nogometaši tuzlanske Slobode obavili su prvi, ujedno i teži dio priprema za novu sezonu.

Kapiten Slobode Zajko Zeba smatra da je od 16. januara, kada je na Tušnju obavljena prozivka, do danas urađen dobar posao, u Tuzli i Etno selu Stanišići u Bijeljini.

– Prvih desetak dana priprema uvijek teže podnosimo, jer se više radilo na fizičkoj spremi. Uskoro odlazimo u Antaliju i za nas će to biti ljepši i lakši, mada također važan segment priprema. Više ćemo raditi s loptom, igrat ćemo utakmice – kazao je Zeba.

Napominje da je atmosfera u ekipi vrhunska, te da svi svoje obaveze odrađuju veoma dobro.

– Svi smo profesionalci, znamo šta trebamo uraditi u proljeće. Sreća da nije bilo povreda. Vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone biti uspješni kao što smo bili u prvom – optimist je najbolji igrač Slobode.

Pozdani branič Tuzlaka Samir Efendić u jesen je bio standardno dobar, a tome se nada i u proljetnom dijelu prvenstva.

– U Etno selu Stanišići imali smo odlične uslove za pripreme. Prvi dio obavili smo dobro, očekujem da će u Antaliji biti još bolje. Kroz pripremne utakmice brusit ćemo formu za nastavak prvenstva. Uvjeren sam da ćemo odbraniti lidersku poziciju na tabeli – smatra Efendić.

Prva prinova Slobode u prijelaznom roku bio je Anes Haurdić, bivši igrač Veleža. Njega je trener Husref Musemić notirao još u prošloj sezoni, sada je konačno na Tušnju gdje ga očekuje jaka konkurencija za mjesto u startnoj postavi.

– U Slobodi se osjećam odlično. Od svih sam lijepo primljen, lako sam se uklopio u novu sredinu. Sloboda je lider i jasno je da ima dosta kvalitetnih igrača. Trudit ću se da se dokažem i izborim mjesto u ekipi. Sve zavisi od mene i mog angažmana – rekao je za Fenu Anes Haurdić.

Nakon današnje utakmice sa Zvijezdom, igrači Slobode imat će još samo jedan trening u petak, a u subotu u 12 sati odlaze u Antaliju gdje će se pripremati do 20. februara.

Učitaj još novosti