30. 04. 2024 - 12:28
OVO JE NEOČEKIVANO: Kimmich na dan polufinala Lige prvaka...
907
Shares
OVO JE NEOČEKIVANO:  Kimmich na dan polufinala Lige prvaka donio odluku karijere, od naredne sezone će igrati za drugi klub

OVO JE NEOČEKIVANO: Kimmich na dan polufinala Lige prvaka donio odluku karijere, od naredne sezone će igrati za drugi klub

30. 04. 2024 - 12:28
0
Shares

Kako dani i sedmice prolaze, polako postaje sve jasnije i jasnije da će Joshua Kimmich na kraju aktuelne sezone napustiti redove Bayerna iz Minhena.

Ne tako davno je Kimmich potpisao produženje ugovora do ljeta 2025. godine sa Bayernom. Ipak, čini se da će saradnja nogometaša i giganta sa Allianz Arene biti okončana već ovog ljeta.

Naravno, jasno je da ‘Bavarci’, ako žele zaraditi na njemu, moraju da ga prodaju u ljetnom prijelaznom roku. S druge strane, igrač je više nego voljan napustiti Minhen.

Španski mediji upravo danas, na dan velikog polufinala Lige prvaka gdje će snage odmjeriti Bayern i Real Madrid, javljaju da je 29-godišnjak “prelomio” i donio konačnu odluku o nastavku karijere.

Naime, prema svemu sudeći će Barcelona biti iduća destinacija njemačkog veznjaka, te ćemo ga u dresu katalonskog velikana gledati od naredne sezone.

Kimmich želi novi izazov i smatra kako je upravo Barca pravi izbor, dok će Bayern bez ikakve dileme biti na ogromnom gubitku njegovim odlaskom. Osim toga, mnogi ovakvu odluku reprezentativca ‘Elfa’ vide kao odluku karijere.

(sportam.info)

Učitaj još novosti