08. 02. 2016 - 13:52
Marotta poručio Abramoviču: "Romane, zaboravi na Allegrija!"
907
Shares
Marotta poručio Abramoviču:

DA LI ĆE SE OKRENUTI CONTEU?

Marotta poručio Abramoviču: "Romane, zaboravi na Allegrija!"

08. 02. 2016 - 13:52
0
Shares

Chelsea već duže vrijeme traga za nasljednikom Josea Mourinha, koji je sredinom decembra dobio otkaz na Stamford Bridgeu.

Guus Hiddink stigao je kao spasitelj, ali će on ostati na klupi Plavaca samo do kraja ove sezone.

Engleski mediji su kao idealno rješenje vidjeli trenera Juventusa Massimiliana Allegrija, ali je on ubrzo odbacio mogućnost da postane novi menadžer Chelseaja.

Njemu se priključio i sportski direktor Stare dame Giuseppe Marotta, koji je vlasniku Plavaca Romanu Abramoviču poručio da zaboravi na talijanskog stručnjaka. 

"Imamo sjajne odnose sa Allegrijem i nastavit ćemo našu sjajnu saradnju. Njegov ugovor sa nama je jedno, ali i pored toga, mi imamo čvrstu, prijateljsku vezu sa njim", rekao je Marotta.

"Očekuju nas veoma važni mečevi u Ligi prvaka i Seriji A i to je jedino na šta želimo da se fokusiramo u narednom periodu", dodao je Marotta.

On je naglasio da će londonski klub lakše dovesti bivšeg trenera Juventusa, Antonija Contea, za koga također smatra da je veliki stručnjak.

"Conte je takođe veliki trener, kao i Allegri, ali ne znam kakvi su mu planovi u narednom periodu", zaključio je Marotta.

Allegri, bivši trener Milana, sa Starom damom ima ugovor do 2017. godine, a upravo pod njegovim vodstvom, Juventus je oborio klupski rekord zabilježivši 14 pobjeda u nizu.

Učitaj još novosti