10. 02. 2016 - 13:52
Allegri se oglasio: "Nema nikakve istine u povezivanju sa...
907
Shares
Allegri se oglasio:

OSTAJE U TORINU

Allegri se oglasio: "Nema nikakve istine u povezivanju sa Chelseajem"

10. 02. 2016 - 13:52
0
Shares

Massimiliano Allegri je trener koji je u posljednje vrijeme najviše povezivan sa mogućnošću da od sljedeće sezone preuzme kormilo Chelseaja.

Nakon smjene Josea Mourinha, Guus Hiddink je po drugi put stigao na Stamford Bridge kao spasilac, ali će on ostati samo do kraja tekuće sezone.

Talijanski stručnjak je u prošloj sezoni imao dosta uspjeha na klupi Juventusa. Pored novog Scudetta, njegov tim je dospio i do završnice Lige prvaka.

Nova sezona krenula je ispod svih očekivanja, ali 14 vezanih pobjeda u Seriji A, što je i novi klupski rekord po broju pobjeda u nizu, znak su da je loša forma na početku sezone samo posljedica velikih 'kadrovskih' promjena u timu.

Nedavno je sportski direktor Stare dame Giuseppe Marotta poručio da Allegri ostaje u Torinu. Talijanski stručnjak je također dao izjavu povodom moguće selidbe u Premijer ligu.

"Nema nikakve istine u onome što je rečeno. Ne mogu da potvrdim niti opovrgnem te natpise, jer niko ne može da kontroliše šta će pojedini mediji objaviti", rekao je Allegri.

"Želim da ova priča bude završena. Engleski jezik sam učio dok sam bio u Cagliariju, radi ličnog usavršavanja. Ne mogu da opovrgnem, niti potvrdim, nešto što jednostavno nije istina. Želimo da se fokusiramo na nastavak sezone, i izdržimo u borbi za trofeje", zaključio je Allegri.

Učitaj još novosti