10. 02. 2016 - 14:25
Šta dalje za Radamela Falcaoa?
907
Shares
Šta dalje za Radamela Falcaoa?

PET OPCIJA KOJE BI FALCAO MOGAO UZETI U RAZMATRANJE

Šta dalje za Radamela Falcaoa?

10. 02. 2016 - 14:25
0
Shares

Teško je bilo Radamel Falcaou u proteklih nekoliko godina; povreda je pokvarila njegovu karijeru, spriječila ga da učestvuje na Svjetskom prvenstvu, i sada nije u timu Chelseaja za Ligu prvaka.

Ima problema sa povredama od kako je došao na Stamford Bridge, a s dolaskom Pata, može se reći da je njegova budućnost u zraku. Naravno, Loic Remy je povezan i sa odlaskom, ali sa Diego Costom, Patom i mladim Bertrand Traoreom, Guus Hiddink ima dosta opcija u napadu.

Vrijedno je spomenuti da je Falcao, koji ima sedmičnu platu od 135 000 funti, bio želja Jose Mourinha. Bivši šef Chelseaja je uspio da povrati Falcaoa u njegovu prijašnju formu.

Sada kada je Mourinho otišao, čini se da je Falcao zaboravljen, tako da Chelsea vjerovatno neće produžiti njegovu posudbu.

S tim na umu, donosimo vam pet opcija koje bi Falcao mogao uzeti u razmatranje.

Kina

Klub: Jiangsu Suning

Liga: Kineska Super liga

Poznati primjeri: Alex Teixeira, Jackson Martinez, Ramires…

Fudbalska revolucija u Kini je stvarnost, a u zimskom prelaznom roku su potrošili više novca od Premier lige; to je znak koliko ozbiljno se njihova liga razvija.

Sada dovode velike igrače, ne samo one koji su pred kraj svoje karijere, i Falcao je povezan s prelaskom u Jiangsu, klub koji je već poslovao sa Chelseajem u transferu Ramiresa.

Jiangsu može si priuštiti da dovede Falcaoa, i to bi bio novi početak za Kolumbijca. Mogao bi biti dio zanimljivog projekta, iako to ima uticaja na Monaco, ali bi bilo dobro za njega kada bi otišao iz Evrope.

MLS

Klub: Columbus Crew

Poznati primjeri: David Villa, Frank Lampard, Andrea Pirlo, Steven gerrard, Robbie Keane, Sebastian Giovinco…

MLS nastavlja da raste i vjerovatno je da ćemo vidjeti više igrača koji prelaze u Ameriku. Ako liga želi pokazati svoju ambiciju, onda bi to bilo doveđenjem Falcaoa prije nego napuni 30 godina.

Crew je bio povezan s njim ranije ove godine, ali sigurno bi on, sa svojim iskustvom i profesionalizmom, bio dobro pojačanje za većinu timova.

Vidjećemo da li izabrati ovu opciju, ali bio bi bliže Kolumbiji, dok nastupi Fabian Castilla pokazuju da trener reprezentacije gleda ovu ligu.

Povratak u Atletico

Klub: Atletico Madrid

Liga: La Liga

Poznati primjeri: Fernando Torres

Poznati koncenzus u fudbalu bi mogao biti da igrač ili menadžer se nikada ne bi trebali vratiti u bivši klub, ali iako Fernando Torres možda nije dostigao visine na kojima je prije bio prije nego je otišao u Liverpool, njegovo vrijeme na Vicente Calderonu pod Diego Simeoneom je mu sigurno donijelo dobar osjećaj.

U Atleticu bi mogao biti kao džoker koji se vratio i navijačima bi vjerovatno bilo drago zbog njegovog povratka.

Povratak u Francusku

Klub: Monaco

Liga: Liga 1

Poznati primjeri: Zlatan Ibrahimović, David Beckham

Povreda je uticala na njega, ali igrači poptu Beckhama i Ibrahimovića su pokazali da godine nisu prekreka kada se radi o proslavljanju u Francuskoj.

Naravno, Monaco nema istu dominaciju kao PSG, ali klubu očajno trebaju golovi ove sezone; najbolji strijelac je Bernardo Silva sa pet golova.

Monacov stav u papirima je da ga ne žele nazad, jer žele da dovedu nekoga mlađeg, ali to ne znači da ne bi bio ogromna pomoć za njih. Ako Falcao želi da stalno igra u evropskoj ligi, kao i u evropskom fudbalu, ovo bi mogla biti njegova najbolja opcija.

Bliski Istok

Klub: AL-Sadd

Liga: Katar Stars liga

Poznati primjeri: Xavi, Pep Guardiola

Bez obzira da li u Kataru ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima, još uvijek postoji interes za dovođenje najboljih imena iz evropskog fudbala.

Bivši playmaker Barcelone, Xavi, je zadnji vrhunski igrač koji je prešao na Bliski Istok, i postao je trener-igrač za Al Sadd u Kataru, ali sigurno da on nije prvi.

Pep Guardiola, Raul, Marcel Desailly i Asamoah Gyan su isto tako bili na Bliskom Istoku u prošlosti.

Prelazak u navedeni klub ne bi morao da bude završetak njegove karijere.

Manuel Lanzini, Emmanuel Emenike, Ricardo Quaresma i Djibril Cisse su iskoristili svoje vrijeme tamo da se osvježe, te su se vratili u evropske top lige.

Učitaj još novosti