10. 02. 2016 - 14:28
Tuchel: Reus će biti "čudovište" na terenu
907
Shares
Tuchel: Reus će biti

POHVALE TRENERA DORTMUNDA

Tuchel: Reus će biti "čudovište" na terenu

10. 02. 2016 - 14:28
0
Shares

Menadžer Borussije Dortmund Thomas Tuchel tvrdi da će se Marco Reus razviti u "čudovište na terenu". 

Sjajni krilni napadač postigao je već 15 golova i upisao tri asistencije ove sezone, uprkos činjenici da je nekoliko utakmica propustio zbog povrede.

"Rekao sam da želimo da ga pretvorimo u čudovište jer on može da bude upravo to na terenu. Marco je igrač koji mora da se osjeća slobodno na terenu. Nevjerovatno je koliko je fokusiran, koliko rezonski razmišlja i koliko je samouvjeren. Također, na terenu predstavlja dodatni udarac za nas, konstantna je opasnost i veoma pametno koristi prostor koji mu se ukaže. Ali, isto tako je važno da od njega ne očekujemo previše - prerano. Želimo da izgura ostatak sezone bez povrede", jasan je njemački stručnjak.

Dortmund nakon 20. kola Bundeslige zaostaje osam bodova za liderom Bayernom, a 18. februara Milioneri igraju prvi susret osmine finala Evropske lige, kada će kod kuće igrati sa Portom.

"Za sada je na dobrom mentalnom putu. Način na koji trenira, sve i cijelog sebe daje timu. Kao što sam rekao, ima potencijal da bude čudovište, da postane čudovište. Radi sve što je potrebno, a ja sam veoma sretan zbog toga i ubijeđen da će u potpunosti iskoristiti svoj potencijal", zaključio je Tuchel.

Učitaj još novosti