12. 02. 2016 - 15:46
Emery: Radije bih u Kinu nego na Nou Camp
907
Shares
Emery: Radije bih u Kinu nego na Nou Camp

TRENER SEVILLE NE ŽELI FINALE U BARCELONI

Emery: Radije bih u Kinu nego na Nou Camp

12. 02. 2016 - 15:46
0
Shares

Menadžer Seville Unai Emery radije bi da se finale Kupa kralja igra u Kini nego na Nou Camp stadionu  u Barceloni.

Andaluzijski klub će se za trofej Kupa kralja boriti sa Barcelonom, 21. ili 22. maja, a domaćin još uvijek nije odlučen. Barcelona je predložila Santiago Bernabeu, ali Real u posljednje vrijeme nije dozvoljavao da najveći rival igra na njegovom stadionu kada i on nije u finalu. 

Opcija je uvijek Mestalla, a često je običaj bio da se finale igra i na stadionu jednog od finalista, kao što je bio slučaj prošle sezone kada je Barca dočekala Bilbao na svom terenu.

"Nadam se da se finale neće igrati na Nou Campu kao prošle sezone. Radije bih igrao u Kini nego tamo. Nadam se da se neće dogoditi takva nepravda jer bi to bila dodatna prednost za Barcelonu. Kao kada biste joj dali još jednog Messija", rekao je Emery.

Sevilla je prethodne sezone osvojila Evropsku ligu, a Barcelona Ligu prvaka, pa su se sreli u UEFA Superkupu gdje su Katalonci pobijedili nakon produžetka 5:4.

"Ponosan sam na svoj tim, kako napreduje. Želim da igramo tamo gdje će se i navijači Seville osjećati prijatno, ali ne na Nou Campu"

Učitaj još novosti