21. 03. 2016 - 09:04
"Naslućivali su nam veliki debakl, a bili smo spremni poginuti...
907
Shares

SADIKU I HADŽIĆ SLOŽNI:

"Naslućivali su nam veliki debakl, a bili smo spremni poginuti na terenu za BiH"

21. 03. 2016 - 09:04
0
Shares

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine trenutno uživaju u uspjehu nakon rezultata koji će biti upisan zlatnim slovima u analima bh. sporta.

Oni su u Tbilisiju (Gruzija) napravili historijski iskorak - plasman na Evropsko prvenstvo.

Veliki doprinos plasmanu našeg tima među 16 selekcija Starog kontinenta dali su omladinci Fudbalskog kluba Sarajevo, Rijad Sadiku i Nedim Hadžić.

"Zaista sam presretan, svi smo presretni. Ispisujemo historiju. Želio bih se zahvaliti selektoru na pozivu i nadam se da sam ispunio očekivanja. Svu svoju pažnju sada trebamo usmjeriti na Euro. Plasman je došao kao nagrada za naš trud i rad, bili smo spremni poginuti na terenu jedan za drugoga", poručio je oduševljeni Sadiku.

Naš najbolji strijelac na turniru u Gruziji s dva postignuta gola bio je Nedim Hadžić.

"Mogu samo reći da sam ponosan na sve ove momke koji su izgarali na terenu do zadnje kapi znoja. Uradili smo ono što niko od nas nije očekivao. Naslućivali su nam veliki debakl ovdje, a vidite šta smo mi uradili. Naša priča se nastavlja, spremit ćemo se za Evropski šampionat i idemo napraviti još jedno čudo. Možda je ovo sudbina, jer sam dobio poziv nakon povrede Smajića kojem želim brz oporavak. Nadam se da ćemo obojica biti na spisku za Evropsko prvenstvo", rekao je mladi Hadžić.

Učitaj još novosti