30. 03. 2016 - 12:00
ON ĆE TEK MUČITI NOVAKA Ko je Dominik Tim, nova zvezda tenisa?
907
Shares
ON ĆE TEK MUČITI NOVAKA Ko je Dominik Tim, nova zvezda tenisa?

TALENTOVANI AUSTRIJANAC

ON ĆE TEK MUČITI NOVAKA Ko je Dominik Tim, nova zvezda tenisa?

Blic.rs
30. 03. 2016 - 12:00
0
Shares

Dominik Tim pravo je osveženje u svetu tenisa tokom ove sezone. Dobro je namučio Novaka Đokovića u osmini finala Majamija, iako rezultat ne govori tako (6:3, 6:4).

Talentovani Austrijanac pravi veliki iskorak u karijeri, a po stilu je Novaka podsetio na Stana Vavrinku, Švajcarca sa kojim je odigrao nekoliko maratonskih mečeva na tvrdoj podlozi i od kog je izgubio finale Rolan Garosa prošle godine.

"Mnogo rotacije ima sa osnovne linije, podseća na Vavrinku sa jednoručnim bekhendom, ima jak forhend. Snažan je, dobro se kreće, ali gubi na brzini i to sam probao da iskoristim. Trudio sam se da menjam ritam i uglove", rekao je Đoković posle meča, a Dominik se u svom stilu obratio fanovima.

Poznato je da Austrijanac voli direktnu komunikaciju sa fanovima preko Fejsbuka, a ljubiteljima tenisa obraća se na nemačkom i engleskom.

"Bilo je pozitivnih i negativnih stvari, na kojima mogu napraviti prednost u budućnosti. Dobro je što sam video razliku između ovog i poslednjih naših susreta, mnogo sam napredovao. Žalim što nisam iskoristio brejk šanse, samo jednu sam materijalizovao od 15. To je malo, naročito kada igrate protiv najboljeg na svetu. Bez obzira na sve, srećan sam zbog rezultata u Majamiju, stekao sam novo iskustvo, uz malo razočaranje, idem kući. Sledeća je sezona na šljaci", ohrabreno je konstatovao Tim, ne bez razloga.

U Buenos Airesu je nedavno osvojio titulu na šljaci pobedivši Nikolasa Almagra u finalu. Nakon toga, u Riju je zaustavljen u polufinalu nakon pobede nad Davidom Fererom.

Šljaka mu je i inače omiljena podloga, a zanimljivo je da je za uzore imao samo sunarodnike, Stefana Koubeka i Jirgena Melcera. Iz teniske je porodice, roditelji Volfgang i Karin su profesionalni treneri, mlađi brat Moric igra na juniorskim turnirima i sanja veliku karijeru.

Iako postoji bojazan da će Dominik proći poput brojnih tenisera koji su na trenutak bljesnuli i propustili priliku da se ozbiljnije upuste u borbu za sam vrh, psihološki Tim ostavlja drugačiji utisak.

Protiv Novaka mu je nedostajalo iskustvo, ali važi za stabilnog momka koji ume da se nosi sa pritiskom. Samo u ovoj sezoni, ima impresivan učinak kada se dođe do taj-brejka (12-3), što je i Novaka odlikovalo kada se probijao u vrh.

Odmerenost je pokazao i pre duela sa Novakom, rekavši u pomalo šaljivom tonu da je svestan kako nema mnogo šansi protiv najboljeg, ali da će učiniti sve da ga "malo iznervira". U tome je i uspeo, a sada je sve na njemu. Pozne godine Federera i istrošenost Nadala zahtevaju novi poredak u tenisu kako bi i Novak imao motivaciju. Kakvo je trenutno stanje, bilo je jasno u finalu Indijan Velsa. Miloš Raonić uzeo je "broju 1" samo dva gema u borbi za titulu.

Učitaj još novosti